Thaise curry met rundvlees, broccoli en aubergine

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Thaise curry met rundvlees, broccoli en aubergine


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rundvlees, in reepjes (g) 200
Rijst (g) 125
Bouillon (blokje) (ml) 200
Broccoliroosjes (st) 1
Gember, fijngesneden (cm) 1
Aubergine, in blokjes (st) 1/2
Sjalot, in lange reepjes (st) 1
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Look, fijngesneden 1
Rode currypasta , naar smaak (el) 1
Kokosmelk, ongezoet (ml) 200
Koriander, vers  
Vissaus  
Arachideolie  
Gebakken uitjes (facultatief)  

Instructions

Rijst (droog koken)

  • Fruit het uitje in olie aan. Voeg daarna de rijstkorrels toe en stoof mee totdat alle korrels glazig zijn.
  • Blus af met de bouillon. Laat verder garen volgens receptuur.

Curry

  • Verwarm een flinke scheut arachideolie in een wok. Bak de stukjes rundvlees in de hete olie.
  • Voeg dan de stukjes knoflook en de reepjes de helft van de gemberreepjes toe.
  • doe de currypasta er bij en laat meebakken (voeg naar smaak toe).
  • Voeg de gember en de aubergine toe. Doe er eventueel nog wat olie bij omdat de aubergine veel absorbeert. Roerbak enkele minuten vooraleer je de broccoliroosjes toevoegt.
  • Voeg een scheut vissaus (= zout) toe. Laat even verder bakken en giet er dan de kokosmelk bij.
  • Laat inkoken. Zorg er voor dat de broccoli beetgaar blijft.
  • Breng verder op smaak met vissaus en eventueel nog wat extra rode currypasta.

Afwerking

  • Schep de rijst in een kom, schep er een goede lepel curry over en garneer met verse koriander en facultatief met gebakken uitjes.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020