Teriyakizalm met savooiekool en rijst

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Teriyakizalm met savooiekool en rijst


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Zalmfilet g) 250
Teriyakisaus (el) 2
Langkorrelige rijst (g) 125
Savooiekool, fijngesneden (g) 400
Ui, fijngesneden (st) 1
Sambal oelek (thl) 1
Sesamzaadjes (thl) 2
Room (ml) 100
Arachideolie  
Groentebouillon blokje (st) 1/4
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Dep eventueel de zalm droog. Snij de zalm in plakjes en leg ze op een schaal. Bedruppel de zalm met de teriyakisaus. Laat ca. 15 minuten marineren.

Rijst

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kokende, licht gezouten water.

 Saus

  • Fruit de ui in olie.
  • Roerbak de kool kort mee.
  • Voeg 125 ml water en de room toe.
  • Roer het bouillonblokje en de sambal erdoorheen.
  • Kook het geheel afgedekt ca. 15 min.

Zalm-sesam

  • Rooster ondertussen de sesamzaadjes rustig in een koekenpan met antibaklaag. Als de zaadjes ‘springen’ zijn ze klaar. Haal uit de pan en zet apart.
  • Verhit 1 el olie in dezelfde pan. Bak de zalm 1 à 2 min. per kant.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020