Teriyakizalm met savooiekool en rijst
Description
2
Ingredients
Zalmfilet g) | 250 |
Teriyakisaus (el) | 2 |
Langkorrelige rijst (g) | 125 |
Savooiekool, fijngesneden (g) | 400 |
Ui, fijngesneden (st) | 1 |
Sambal oelek (thl) | 1 |
Sesamzaadjes (thl) | 2 |
Room (ml) | 100 |
Arachideolie | |
Groentebouillon blokje (st) | 1/4 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Dep eventueel de zalm droog. Snij de zalm in plakjes en leg ze op een schaal. Bedruppel de zalm met de teriyakisaus. Laat ca. 15 minuten marineren.
Rijst
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kokende, licht gezouten water.
Saus
- Fruit de ui in olie.
- Roerbak de kool kort mee.
- Voeg 125 ml water en de room toe.
- Roer het bouillonblokje en de sambal erdoorheen.
- Kook het geheel afgedekt ca. 15 min.
Zalm-sesam
- Rooster ondertussen de sesamzaadjes rustig in een koekenpan met antibaklaag. Als de zaadjes ‘springen’ zijn ze klaar. Haal uit de pan en zet apart.
- Verhit 1 el olie in dezelfde pan. Bak de zalm 1 à 2 min. per kant.