Tajine van kippenbout met witlof en couscous
Description
2
Ingredients
Kippenbouten (st) | 2 |
Witloof, ministronkjes, overlangs in 4 (st) | 5 |
Couscous (g) | 125 |
Uien, in parten (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Gember, fijngesneden (cm) | 1 |
Kaneelpoeder (thl) | 1/2 |
Saffraanpoeder | snuf |
Sesamzaadjes, geroosterd (facultatief-el) | 1/2 |
Ras el hanout (thl) | 1/2 |
Kippenbouillon (blokje) (ml) | 250 |
Rozijnen (g) | 50 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
Tajine kip
- Stoof de ui in wat olijfolie tot hij glazig is. Doe hem daarna in de tajine (of (gietijzeren pan met deksel die in de oven kan).
- Meng de knoflook, de gember, de rozijnen, het kaneelpoeder, de helft van de ras el hanout, het saffraanpoeder met een beetje olijfolie en peper.
- Wrijf de kippenbouten in met het kruidenmengsel en leg ze in de tajine. Overgiet met de kippenbouillon tot de kip net onderstaat. Zet 20 min. in de oven.
- Haal uit de oven.
Tajine aanvullen met witlof
- Doe de witlof samen met de resterende ras el hanout in de tajine.
- Zet het deksel op de tajine en laat nog 20 min. verder garen op 200°C.
Couscous
- Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
Afwerking
- Facultatief: werk af met sesamzaadjes.
Notes