Tajine van kippenbout met witlof en couscous

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Tajine van kippenbout met witlof en couscous


  • Author: denharry

Description

2


Ingredients

Kippenbouten (st) 2
Witloof, ministronkjes, overlangs in 4 (st) 5
Couscous (g) 125
Uien, in parten (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Gember, fijngesneden (cm) 1
Kaneelpoeder (thl) 1/2
Saffraanpoeder snuf
Sesamzaadjes, geroosterd (facultatief-el) 1/2
Ras el hanout (thl) 1/2
Kippenbouillon (blokje) (ml)  250
Rozijnen (g) 50
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.

Tajine kip

  • Stoof de ui in wat olijfolie tot hij glazig is. Doe hem daarna in de tajine (of (gietijzeren pan met deksel die in de oven kan).
  • Meng de knoflook, de gember, de rozijnen, het kaneelpoeder, de helft van de ras el hanout, het saffraanpoeder met een beetje olijfolie en peper.
  • Wrijf de kippenbouten in met het kruidenmengsel en leg ze in de tajine. Overgiet met de kippenbouillon tot de kip net onderstaat.  Zet 20 min. in de oven.
  • Haal uit de oven.

Tajine aanvullen met witlof

  • Doe de witlof samen met de resterende ras el hanout in de tajine.
  • Zet het deksel op de tajine en laat nog 20 min. verder garen op 200°C.

Couscous

  • Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking.

Afwerking

  • Facultatief: werk af met sesamzaadjes.

 

Notes

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

2 maart 2020