Tajine met tuinbonen, tomaten en kip

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Tajine met tuinbonen, tomaten, krieltjes en kip


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kippendrumsticks (st) 4
Gemberpoeder (thl) 1
Ui, in ringen (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Tomaten, in blokjes (st) 2
Tuinbonen, uit blik, uitgelekt (g) 225
Gemberpoeder (thl) 1
Komijnpoeder (thl) 1/2
Kaneel (thl) 1/2
Krieltjes (g) 400
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Kip

  • Bestrooi de kip met gemberpoeder, peper en zout.
  • Bak kip in de tajine in wat olie rondom bruin.

Groenten

  • Bak de ui en knoflook 1 minuut mee in de tajine.
  • Voeg de stukjes tomaat, de krieltjes, de komijn, de kaneel en 50 ml water toe.
  • Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof op een laag vuurtje gedurende 20 min. Zorg dat er voldoende vocht blijft in de tajine.
  • Voeg op het einde de tuinbonen toe. Deze moeten enkel opwarmen.
  • Kruid af met peper en zout.
  • De saus kan je eventueel nog wat indikken.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020