Tajine met kip, olijven, kikkererwten en ingemaakte citroen
Description
4
Scale
Ingredients
Kippenpoten met vel (st) | 4 |
Kikkererwten, blik (g) | 400 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Koriander, zeer fijn gesneden (bosje) | 1 |
Citroen, sap (st) | 1 |
Komijnpoeder (thl) | 1 |
Gemberpoeder (thl) | 1 |
Safraandraadjes | Mespuntje |
Kaneelstokje (st) | 1 |
Ingemaakte citroenen (st) | 2 |
Olijven, zonder pit (st) | 15 |
Kippenbouillon (ml) | 300 |
Couscous (g) | 125 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Kip
- Doe een goede scheut olie in de tajine.
- Kruid de kippenbouten met peper en zout.
- Bak de kippenbouten aan beide kanten bruin. Je zal dit in 2 keer moeten doen omdat niet alles in de tajine past.
- Haal de kip uit de pan.
- Zet het vuur wat lager en stoof de look en de ui aan. Roer af en toe om.
- Leg de kippenbouten terug in de tajine.
- Voeg het citroensap, de kruiden (koriander, gemberpoeder, komijn, saffraan, kaneelstok, peper, zout) en 300 ml kippenbouillon toe. De kippen moeten net niet volledig onder water staan.
- Sluit de tajine. Stoof de kip ca. 1 1/2 uur op een heel laag vuur. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht aanwezig is. Vul zo nodig met warm water aan.
Couscous
- Kook de couscous volgens receptuur in licht gezouten water gaar.
- Maak de couscous los met een vork. Masseer met beide handen een flinke scheut olijfolie door de couscous.
Afwerking
- Spoel de kikkererwten, de olijven en de citroenen.
- Snij een opgelegde citroen in 4 partjes. Snijd de andere citroen in partjes, verwijder het vruchtvlees en snij de schil in dunne reepjes.
- Doe de citroenreepjes, de olijven en de kikkererwten bij de tajine. Roer om.
- Leg vervolgens de 4 partjes citroen op de massa. Sluit de tajine en laat nog 10 min. zachtjes doorwarmen.
Notes
Opgelegde citroenen
- Het recept van opgelegde citroenen kan je bij de receptenmap terug vinden.
- Tegenwoordig kan je deze al wel kant en klaar kopen in de goede supermarkt.