Tajine met kalkoen, paprika, courgette en krieltjes
Description
2
Deze tajine wordt niet gegeten met couscous, maar met krieltjes. De ingelegde citroen wordt vervangen door verse citroen. Andere groenten als wortelen, peultjes kunnen toegevoegd worden. Variatie genoeg.
Scale
Ingredients
Kalkoenfilet, in blokjes of reepjes (g) | 300 |
Krieltjes, voorgegaard (g) | 400 |
Paprika, in reepjes (st) | 2 |
Courgette, in blokjes (st) | 1 |
Ui, grof gesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, fijngehakt (t) | 1 |
Gember, fijngeraspt (cm) | 1 |
Citroen, rasp en sap (st) | ¼ |
Komijn (el) | 1/2 |
Cayennepeper thl) | 1 |
Bruine suiker (thl) | 2 |
Kippenbouillon (blokje) | 1 |
Koriander, fijngehakt (el) | 2 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Eenpansgerecht
- Kruid de kalkoen met peper en zout. Bak het vlees rondom bruin aan.
- Voeg de uien toe. Laat deze even mee stoven.
- Voeg vervolgens de knoflook, de gember, het citroensap, de zeste van citroen, het komijnpoeder, de cayennepeper, suiker en zout toe. Roer goed om.
- Verdeel er de krieltjes, de paprikareepjes en de courgetteblokjes over.
- Voeg zoveel water toe dat het vlees onderstaat. De bovenliggende laag stoomt mee gaar.
- Verkruimel het kippenbouillonblokje over.
- Breng aan de kook. Zet het vuur lager. Laat het stoofpotje met deksel op de pan rustig 25 min. stoven.
Afwerking
- Serveer met de koriander.