Tagliatelle met wildragout
Description
2
Scale
Ingredients
Tagliatelle (g) | 150 |
Everzwijnragout, in kleine blokjes (g) | 300 |
Selder, in fijne ringetjes (stengel) | 1 |
Wortel, in julienne (st) | 1 |
Aubergine, geschild en in blokjes (st) | 1/2 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Wildfond (ml) | 200 |
Rode wijn (ml) | 375 |
Tijm (takje) (st) | 1 |
Laurierblad (st) | 2 |
Steranijs (st) | 1/2 |
Jeneverbes (st) | 3 |
Kruidnagel (st) | 1 |
Olijfolie | |
Bruine sausbinder | |
Peper, zout |
Instructions
Ragout
- Fruit de ui, de knoflook, de selder, de aubergine en de wortel in wat olie.
- Kruid de blokjes everzwijn met peper en zout. Bak de blokjes everzwijn apart in wat olie aan alle kanten bruin. Voeg ze dan bij de groenten. Laat alles goed opwarmen.
Blus vervolgens af met de rode wijn. Laat de alcohol goed uitdampen.
Voeg dan de laurier, de kruidnagel, de jeneverbes, de steranijs en de tijm toe (doe alles in een kruidenbal, zo kan je het erna gemakkelijk verwijderen). Laat afgedekt ca. 45 min. stoven.
Voeg vervolgens de wildfond toe en laat nog 30 min. verder stoven. - Haal de kruiden uit de saus. Dik indien nodig de saus met bruine sausbinder. Kruid af met peper en zout.
Tagliatelle
- Kook de tagliatelle volgens receptuur in licht gezouten water.
- Giet af en serveer onmiddellijk met de ragout.
Notes