Tagliatelle en courgettepasta met gebakken gamba’s in een currysausje
Description
2
Scale
Ingredients
Gamba, gepeld en ontdarmd (g) | 350 |
Courgette, in sliertjes gesneden of verspak (st) | 1 |
Tagliatelle (g) | 100 |
Gele paprika, in blokjes (st) | 1 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, fijngewreven (st) | 1 |
Kerriepoeder, mild (el) | 2 |
Venkel, in kleine blokjes (st) | 1/2 |
Groentebouillon (bouillonblokje) (ml) | 200 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Currysaus
- Stoof de ui met de paprikablokjes 10 min. zacht in wat olie.
- Voeg dan de knoflook toe en bestrooi met 1,5 el kerriepoeder. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook.
- Mix de groenten tot een sausje. Laat nog even inkoken en kruid bij met peper en zout.
Tagliatelle
- Kook de tagliatelle volgens receptuur in licht gezouten water.
Venkel en gamba’s
- Stoof de venkelblokjes in wat olie beetgaar.
- Kruid de gamba’s met de overige kerriepoeder, peper en zout. Voeg ze na enkele minuten toe aan de venkel en bak ze gaar. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Courgettenoedels
- Kook de courgettenoedels op het laatste in 2 min. in gezouten water. Giet af. Meng de courgettepasta met de tagliatelle. Serveer onmiddellijk.
Afwerking
- Verdeel de courgette-tagliatelle over de borden. Leg hiernaast de scampi-venkel mengsel . Lepel er de currysaus over.