Tagliatelle en courgettepasta met gebakken gamba’s in een currysausje

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Tagliatelle en courgettepasta met gebakken gamba’s in een currysausje


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Gamba, gepeld en ontdarmd (g) 350
Courgette, in sliertjes gesneden of verspak (st) 1
Tagliatelle (g) 100
Gele paprika, in blokjes (st) 1
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook, fijngewreven (st) 1
Kerriepoeder, mild (el) 2
Venkel, in kleine blokjes (st) 1/2
Groentebouillon (bouillonblokje) (ml) 200
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Currysaus

  • Stoof de ui met de paprikablokjes 10 min. zacht in wat olie.
  • Voeg dan de knoflook toe en bestrooi met 1,5 el kerriepoeder. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook.
  • Mix de groenten tot een sausje. Laat nog even inkoken en kruid bij met peper en zout.

Tagliatelle

  • Kook de tagliatelle volgens receptuur in licht gezouten water.

Venkel en gamba’s

  • Stoof de venkelblokjes in wat olie beetgaar.
  • Kruid de gamba’s met de overige kerriepoeder, peper en zout. Voeg ze na enkele minuten toe aan de venkel en bak ze gaar. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

Courgettenoedels

  • Kook de courgettenoedels op het laatste in 2 min. in gezouten water. Giet af. Meng de courgettepasta met de tagliatelle. Serveer onmiddellijk.

Afwerking

  • Verdeel de courgette-tagliatelle over de borden. Leg hiernaast de scampi-venkel mengsel . Lepel er de currysaus over.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020