Surinaamse bloemkool masala met gebakken aardappeltjes en varkensreepjes
Description
2
- Bloemkool masala is een pittige schotel. Je kan het minder pittig maken door het pepertje mee te laten koken en voor het serveren uit de saus te halen. Meer peper maakt het uiteraard pittiger.
- In plaats van de Spaanse peper kan je ook sambal oelek gebruiken.
- De sambal kan ook apart op tafel gezet worden. Iedereen kan dan z’n gerecht naar wens kruiden.
Scale
Ingredients
Bloemkoolroosjes (g) | 400 |
Sjalot, gesnipperd (st) | 1 |
Tomatenpuree (thl) | 2 |
Kerrie (el) | ½ |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Spaanse peper, zonder zaden, fijngesnipperd (st) | ¼ |
Warm water (ml) | 200 |
Krielaardappeltjes, voorgekookt, gehalveerd (g) | 400 |
Varkenslapjes, in reepjes (g) | 250 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 1 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Varkenslapjes
- Wok de varkensreepjes in olijf mooi bruin en gaar. Kruid met peper en zout. Zet apart.
Bloemkool
- Doe eventueel nog wat olie in de wok. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
- Doe de kerrie en de tomatenpuree erbij. Roer goed om.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe. Overgiet onmiddellijk met het hete water. Schep goed om zodat de bloemkoolroosjes allemaal bedekt zijn met de tomaten-kerriesaus. Zorg dat de bloemkoolroosjes net niet onderstaan. Kruid naar smaak nog met wat peper en zout.
- Laat onder deksel rustig gaar koken. Het meeste water mag verdampen, maar er moet nog een ‘sausje’ overblijven. Zorg dat de bloemkool nog beetgaar blijft.
- Meng op het einde de varkensreepjes onder de bloemkool en laat mee doorwarmen.
Krieltjes
- Halveer de krieltjes. De grotere krieltjes worden in vieren gedeeld.
- Bak de krieltjes in olijfolie goudbruin en gaar.
- Strooi er voor het serveren de gehakte peterselie over. Meng even onder elkaar.