Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak en witte vis

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak en witte vis


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Witloof, in lange repen gesneden (st) 2
Wortel in lange, dunne reepjes (st) 1
Pastinaak in lange, dunne reepjes (st) 1
Groene kool, in repen (g) 75
Lente-uitje, in ringen (st) 1
Knoflook, gepeld en gehalveerd (t) 2
Zeewolf (ca. 125 g/st) (st) 2
Kippenbouillon (ml) 100
Tijm (takje) 1
Rozemarijn (takje) 1
Marjolein (blaadje) 2
Hazelnoten, gehakt (el) 1
Vastkokende aardappelen (g) 400
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Aardappelen

  • Kook de aardappels in gezouten water gaar.
  • Giet af en stoom droog.

Stoofpotje

  • Stoof de lente-ui en knoflook in een pan samen met de tijm, rozemarijn en marjolein.
  • Voeg er dan de wortelen en de pastinaak aan toe. Laat even stoven en doe er dan de groene kool en het witloof bij.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de bouillon toe en laat even sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

Vis

  • Smelt een goede klont boter in een koekenpan.
  • Kruid de vis aan beide kanten met peper en zout.
  • Bak de vis aan beide kanten goudbruin. Bak naar gelang de dikte 2 à 3 min. langs beide kanten. Een hele moot mag iets langer.

Afwerking

  • Garneer met de hazelnoten.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020