Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper
Description
2
Scale
Ingredients
Aardappelen, in blokjes | 200 |
Chipolata (g) | 200 |
Tomaat, ontpit, in blokjes (st) | 1 |
Wortel, middelgroot, in plakjes (st) | 1 |
Espelette-piment (thl) | 1/2 |
Gehakte bladpeterselie (el) | 1 |
Gerookte spekblokjes (g) | 100 |
Paprika, in reepjes (st) | 1 |
Kleine, Spaanse linzen (« Luengo ») of « Bio » blonde linzen, gespoeld (g) | 100 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Laurierblad | 1 |
Olijfolie | |
Peper, zout | |
preiwit, fijngesneden (st) | 1 |
sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
bouillonblokje | 1/2 |
koud water (ml) | 600 |
Instructions
Stoofpotje
- Bak de spekblokjes in een stoofpan met 2 eetlepels olie. Voeg 600 ml koud water toe.
- Voeg toe: linzen, ui, preiwit, paprika, wortel , tomaat, knoflook, laurierblad, Espelettepeper. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat onder gesloten deksel gedurende 20 min. op heel zacht vuur sudderen.
- Voeg dan de aardappelen toe en laat nog 15 min zacht koken. Zorg dat er altijd wat water in de pan is, voeg toe indien nodig.
Chipolata
- Prik ondertussen de chipolata’s enkele keren in en bak ze in een braadpan met wat olie op een zacht vuur. Snij ze schuin in 4 en voeg ze toe aan de stoofpan. Laat nog 5 min zacht koken.
Afwerking
- Breng alles op smaak met peper en zout en serveer meteen.
- Bestrooi met gehakte peterselie.