Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardappelen, in blokjes 200
Chipolata (g) 200
Tomaat, ontpit, in blokjes (st) 1
Wortel, middelgroot, in plakjes (st) 1
Espelette-piment (thl) 1/2
Gehakte bladpeterselie (el) 1
Gerookte spekblokjes (g) 100
Paprika, in reepjes (st) 1
Kleine, Spaanse linzen (« Luengo ») of « Bio » blonde linzen, gespoeld (g) 100
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Laurierblad 1
Olijfolie  
Peper, zout  
preiwit, fijngesneden (st) 1
sjalot, fijngesnipperd (st) 1
bouillonblokje 1/2
koud water (ml) 600

Instructions

Stoofpotje

  • Bak de spekblokjes in een stoofpan met 2 eetlepels olie. Voeg 600 ml koud water toe.
  • Voeg toe: linzen, ui, preiwit, paprika, wortel , tomaat, knoflook, laurierblad, Espelettepeper. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat onder gesloten deksel gedurende 20 min. op heel zacht vuur sudderen.
  • Voeg dan de aardappelen toe en laat nog 15 min zacht koken. Zorg dat er altijd wat water in de pan is, voeg toe indien nodig.

Chipolata

  • Prik ondertussen de chipolata’s enkele keren in en bak ze in een braadpan met wat olie op een zacht vuur. Snij ze schuin in 4 en voeg ze toe aan de stoofpan. Laat nog 5 min zacht koken.

Afwerking

  • Breng alles op smaak met peper en zout en serveer meteen.
  • Bestrooi met gehakte peterselie.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020