Stoofpotje met gehaktballetjes, paprika en champignons, aardappelpuree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Stoofpotje met gehaktballetjes, paprika en champignons, aardappelpuree


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kalfsgehakt (g) 200
Rundsgehakt (g) 100
Paprika, in reepjes (st) 2
Champignons, in 4 (g) 150
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Ei (voor 2 personen enkel eigeel nemen) 1
Crème fraiche (ml) 100
Tomatenpuree (el) 1/2
Kalfsfond (ml) 100
Ketchup (el) 1/2
Paneermeel (g) 75
Boter  
Cayennepeper  
Foelie snufje
Bloem  
Aardappelen (bloemig) (g) 550
Facultatief: fijngehakte peterselie
Peper, zout

Instructions

Gehakt

  • Meng de beide gehaktsoorten met het eigeel en de paneermeel.
  • Kruid met peper, een snufje foelie en zout.
  • Verdeel het gehakt in gelijke stukken zodat je er balletjes ter grote van een golfbal van kan rollen. Rol de gehaktballetjes door de bloem (dit zorgt voor de binding van de saus).
  • Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin in wat boter. Laat op een laag vuur rustig garen. Keer regelmatig.

Groenten en saus

  • Stoof de ui ca. 5 min. in een klontje boter. Laat niet bruinen.
  • Voeg dan de paprikareepjes en de champignons toe. Bak deze even mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de ketchup toe. Bak deze even al roerend even mee.
  • Giet vervolgens de kalfsfond toe. Laat even inkoken.
  • Voeg dan de room toe. Laat even inkoken.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en warm het geheel goed door. Is de saus te dun, bind dan met bruine sausbinder.
  • Kruid af met cayennepeper en zout.

Aardappelpuree

  • Kook de aardappel gaar. Maak een grove puree met een flinke klont boter. Kruid af met peper en zout.
  • Schep er fijngehakt peterselie onder.

 

Notes

Tip

  • Je kan ook een scheutje rode wijn toevoegen.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020