Stoofpotje met gehaktballetjes, paprika en champignons, aardappelpuree
Description
2
Scale
Ingredients
Kalfsgehakt (g) | 200 |
Rundsgehakt (g) | 100 |
Paprika, in reepjes (st) | 2 |
Champignons, in 4 (g) | 150 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Ei (voor 2 personen enkel eigeel nemen) | 1 |
Crème fraiche (ml) | 100 |
Tomatenpuree (el) | 1/2 |
Kalfsfond (ml) | 100 |
Ketchup (el) | 1/2 |
Paneermeel (g) | 75 |
Boter | |
Cayennepeper | |
Foelie | snufje |
Bloem | |
Aardappelen (bloemig) (g) | 550 |
Facultatief: fijngehakte peterselie | |
Peper, zout |
Instructions
Gehakt
- Meng de beide gehaktsoorten met het eigeel en de paneermeel.
- Kruid met peper, een snufje foelie en zout.
- Verdeel het gehakt in gelijke stukken zodat je er balletjes ter grote van een golfbal van kan rollen. Rol de gehaktballetjes door de bloem (dit zorgt voor de binding van de saus).
- Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin in wat boter. Laat op een laag vuur rustig garen. Keer regelmatig.
Groenten en saus
- Stoof de ui ca. 5 min. in een klontje boter. Laat niet bruinen.
- Voeg dan de paprikareepjes en de champignons toe. Bak deze even mee.
- Voeg de tomatenpuree en de ketchup toe. Bak deze even al roerend even mee.
- Giet vervolgens de kalfsfond toe. Laat even inkoken.
- Voeg dan de room toe. Laat even inkoken.
- Voeg de gehaktballetjes toe en warm het geheel goed door. Is de saus te dun, bind dan met bruine sausbinder.
- Kruid af met cayennepeper en zout.
Aardappelpuree
- Kook de aardappel gaar. Maak een grove puree met een flinke klont boter. Kruid af met peper en zout.
- Schep er fijngehakt peterselie onder.
Notes
Tip
- Je kan ook een scheutje rode wijn toevoegen.