Stoemp op z’n oosters met varkenshaas en gebakken dadels
Description
2
Scale
Ingredients
Varkenshaas (g) | 300 |
Bloemige aardappelen (g) | 400 |
Wortels, in stukjes (st) | 2 |
Courgette, in grote stukken (st) | 1 |
Ui, gehakt (st) | 1 |
Citroen (st) | 1 |
Kikkererwten, blik (g) | 150 |
Rozijnen (el) | 2 |
Dadels, zonder pit (st) | 4 |
Serranoham (st) | 2 |
Honing (el) | 1 |
Groentebouillon, van blokje (ml) | 150 |
Ras el hanout (el) | 1 |
Olijfolie | |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Laat de rozijnen opzwellen in warm water.
- Breng het varkenshaasje op kamertemperatuur.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
- let ze met een klontje roomboter.
- Hou warm.
Groentestoof
- Fruit de ui en de look in olijfolie.
- Voeg de wortels, de courgettes, de ras el hanout en de paprika erbij en kruid met peper.
- Roerbak nog 10 min.
- Doe de rozijnen (zonder vocht), de groentebouillon, de honing en het citroensap erbij.
- Laat nog 10 min sudderen.
- Giet de uitgelekte en gespoelde kikkererwten erbij.
- Warm alles even door.
Varkenshaas
- Kruid de varkenshaas met peper en zout.
- Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom goudbruin en gaar in ongeveer 15 min.
Dadels
- Snijd de sneetjes ham ieder in de helft.
- Omwikkel de dadels ermee (steek de ham eventueel vast met een cocktailprikker).
- Bak de dadels de laatste 7 à 8 min. mee met het varkenshaasje.