Stoemp op z’n oosters met varkenshaas en gebakken dadels

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Stoemp op z’n oosters met varkenshaas en gebakken dadels


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Varkenshaas (g) 300
Bloemige aardappelen (g) 400
Wortels, in stukjes (st) 2
Courgette, in grote stukken (st) 1
Ui, gehakt (st) 1
Citroen (st) 1
Kikkererwten, blik (g) 150
Rozijnen (el) 2
Dadels, zonder pit (st) 4
Serranoham (st) 2
Honing (el) 1
Groentebouillon, van blokje (ml) 150
Ras el hanout (el) 1
Olijfolie  
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Laat de rozijnen opzwellen in warm water.
  • Breng het varkenshaasje op kamertemperatuur.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en stoom droog.
  • let ze met een klontje roomboter.
  • Hou warm.

Groentestoof

  • Fruit de ui en de look in olijfolie.
  • Voeg de wortels, de courgettes, de ras el hanout en de paprika erbij en kruid met peper.
  • Roerbak nog 10 min.
  • Doe de rozijnen (zonder vocht), de groentebouillon, de honing en het citroensap erbij.
  • Laat nog 10 min sudderen.
  • Giet de uitgelekte en gespoelde kikkererwten erbij.
  • Warm alles even door.

Varkenshaas

  • Kruid de varkenshaas met peper en zout.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom goudbruin en gaar in ongeveer 15 min.

Dadels

  • Snijd de sneetjes ham ieder in de helft.
  • Omwikkel de dadels ermee (steek de ham eventueel vast met een cocktailprikker).
  • Bak de dadels de laatste 7 à 8 min. mee met het varkenshaasje.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020