Steakpannetje à la boeuf stroganoff met rijst
Description
2
Scale
Ingredients
Rijst (g) | 125 |
Biefstuk, in reepjes (st) | 2 |
Ui, in ringen (st) | 4 |
Champignons, in schijfjes (g) | 350 |
Zure augurkjes, gesnipperd (g) | 150 |
Kookroom (ml) | 100 |
Kalfsfond (ml) | 400 |
Mosterd (thl) | 2 |
Bloem (el) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Rijst
- Kook de rijst volgens receptuur gaar.
Vlees
- Bak, in porties, het vlees in olie en op een hoog vuur zodat het vlees goed dicht schroeit.
- Zet apart.
Groenten
- Fruit de uien op een middelhoog vuur in het bakvet van het vlees.
- Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe. Roerbak tot het vocht verdwenen is. Opgelet dat de ui niet aanbrandt!
- Bestrooi met de bloem. Bak kort mee.
- Blus het geheel af met de kalfsfond. Breng terug aan de kook.
- Voeg de gebakken rundsreepjes, de augurken en de room toe. Laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer een uurtje sudderen (afhankelijk van de malsheid van het gebruikte vlees).
- Kruid af met mosterd, peper en zout.
Notes
Tip
- Wie geen kalfsfond in huis heeft gebruikt runder- of groentebouillon (blokje).