Steakpannetje à la boeuf stroganoff

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Steakpannetje à la boeuf stroganoff met rijst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rijst (g) 125
Biefstuk, in reepjes (st) 2
Ui, in ringen (st) 4
Champignons, in schijfjes (g) 350
Zure augurkjes, gesnipperd (g) 150
Kookroom (ml) 100
Kalfsfond (ml) 400
Mosterd (thl) 2
Bloem (el) 1
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur gaar.

Vlees

  • Bak, in porties, het vlees in olie en op een hoog vuur zodat het vlees goed dicht schroeit.
  • Zet apart.

Groenten

  • Fruit de uien op een middelhoog vuur in het bakvet van het vlees.
  • Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe. Roerbak tot het vocht verdwenen is. Opgelet dat de ui niet aanbrandt!
  • Bestrooi met de bloem. Bak kort mee.
  • Blus het geheel af met de kalfsfond. Breng terug aan de kook.
  • Voeg de gebakken rundsreepjes, de augurken en de room toe. Laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer een uurtje sudderen (afhankelijk van de malsheid van het gebruikte vlees).
  • Kruid af met mosterd, peper en zout.

Notes

Tip

  • Wie geen kalfsfond in huis heeft gebruikt runder- of groentebouillon (blokje).
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020