Steak met paprika en zoete aardappel-preipuree
Description
2
Scale
Ingredients
Tournedos (st) | 2 |
Zoete aardappel (g) | 200 |
Bloemige aardappel (g) | 200 |
Prei, in ringen (st) | 1 |
Puntpaprika, in reepjes (st) | 1 |
Sjalot, in ringen (st) | 2 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 1 |
Cajunkruiden (thl) | 1 |
Olijfolie | |
Boter | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Prei
- Stoof de prei rustig in wat olijf olie gaar.
Puree
- Snij de zoete aardappel in iets grotere blokken dan de aardappel. De zoete aardappel gaart sneller dan de aardappel.
- Kook de zoete aardappel en de aardappel samen gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
- Maak een grove puree.
- Meng de gestoofde prei onder de puree.
- Giet een flinke scheut olijfolie er bij.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat..
Steak
- Kruid de steak met de cajunkruiden.
- Bak de steak in enkele min. aan beide kanten aan. Kruid af met peper en zout. Bak tot je de gewenste garing hebt (bleu, medium of bien cuit).
- Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Doe de ui en de paprika bij het bakvet. Laat even stoven.
- Doe er een scheutje water bij en laat de groenten rustig garen.
- Roer op het laatste de peterselie er door.
Afwerking
- Leg het vlees op een voorverwarmd bord. Schep er de gestoofde groenten met een beetje saus over.
- Schep wat zoete aardappel-preipuree uit op het bord.