Steak met paprika en zoete aardappel-preipuree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Steak met paprika en zoete aardappel-preipuree


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Tournedos (st) 2
Zoete aardappel (g) 200
Bloemige aardappel (g) 200
Prei, in ringen (st) 1
Puntpaprika, in reepjes (st) 1
Sjalot, in ringen (st) 2
Peterselie, fijngehakt (el) 1
Cajunkruiden (thl) 1
Olijfolie  
Boter
Nootmuskaat  
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Prei

  • Stoof de prei rustig in wat olijf olie gaar.

Puree

  • Snij de zoete aardappel in iets grotere blokken dan de aardappel. De zoete aardappel gaart sneller dan de aardappel.
  • Kook de zoete aardappel en de aardappel samen gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en stoom droog.
  • Maak een grove puree.
  • Meng de gestoofde prei onder de puree.
  • Giet een flinke scheut olijfolie er bij.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat..

Steak

  • Kruid de steak met de cajunkruiden.
  • Bak de steak in enkele min. aan beide kanten aan. Kruid af met peper en zout. Bak tot je de gewenste garing hebt (bleu, medium of bien cuit).
  • Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Doe de ui en de paprika bij het bakvet. Laat even stoven.
  • Doe er een  scheutje water bij en laat de groenten rustig garen.
  • Roer op het laatste de peterselie er door.

Afwerking

  • Leg het vlees op een voorverwarmd bord. Schep er de gestoofde groenten met een beetje saus over.
  • Schep wat zoete aardappel-preipuree uit op het bord.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020