Stamppot van snijbonen en witte bonen, bbq-spek
Description
2
Scale
Ingredients
Aardappelen, kruimig (g) | 400 |
Snijbonen, in reepjes (g) | 200 |
Witte bonen (blik) | 200 |
Gerookt spek (g) | 50 |
Bbq-pek (g) | 250 |
Mosterd (el) | 1 |
Amsterdamse uitjes (pot—facultatief) | |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappelen
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet af en stoom droog.
BBQ spek
- Bak het spek op een matig vuur aan alle kanten aan. Laat rustig garen.
Groenten
- Breng een beetje licht gezouten water aan de kook. Voeg de snijbonen toe. Kook een 5-tal minuten. Voeg dan de witte bonen met het vocht toe. Kook nogmaals 5 min.
Spekjes
- Bak in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in ca. 10 min. uit.
- Voeg de mosterd toe en warm nog even door.
Afwerking
- Stamp de aardappelen tot een grove puree. Vroeg een flinke klont boter toe. Kruid met peper en zout.
- Giet de bonen af en vang het kookvocht op. Schep de bonen en het spek door de puree, voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Notes
Tip
- Lekker met Amsterdamse uitjes.
- In plaats van bbq-spek kan je bijvoorbeeld ook boerenworst nemen.