Spruitjes met paprika en spek gegratineerd in de oven
Description
2
Ingredients
Spruiten (g) | 300 |
Gerookt spek, in blokjes (g) | 100 |
Kippenbouillon, blokje (st) | 1/4 |
Gruyèrekaas, gemalen (g) | 50 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Rode paprika, in blokjes (st) | 1 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spruiten
- Kook de spruiten in 10 min. beetgaar koken in licht gezouten water.
- De spruitjes afgieten en overdoen in een ingevette ovenschaal.
Spekblokjes, ui en paprika
- Intussen in een koekenpan met dikke bodem de spekjes op laag vuur uitbakken.
- De ui ende paprika aan spekjes toevoegen en ca. 5 min. mee fruiten.
- Voeg 4 el water toe en los 1/4 kippenbouillonblokje op in het vocht.
- Laat rustig verder stoven tot de groenten gaar zijn.
- Het spek-groentemengsel op de spruitjes scheppen.
- Verdeel de geraspte kaas over de schotel.
- Zet de ovenschotelschotel in de voorverwarmde oven. Laat de kaas kleuren.