Spruiten met gruyèresaus
Description
2
Scale
Ingredients
| Spruiten (g) | 350 |
| Tijm, blaadjes afgeritst (takje) | 3 |
| Kippenbouillon, van blokje (L) | 1 |
| Gruyèrekaas, gemalen (g) | 25 |
| Mosterd (el) | 1 |
| Boter | |
| Bloem | |
| Nootmuskaat | |
| Peper, zout |
Instructions
Spruitjes
- Verhit 1 el boter in een pan. Voeg de spruitjes, de tijm en peper toe. Stoof even aan.
- Giet zoveel bouillon over de groenten tot ze net onder staan.
- Breng terug aan de kook.
- Laat op een middelhoog vuur 10 minuten garen. De spruitjes moeten nog beet hebben.
Kaassaus
- Maak een roux met boter en bloem (ca. 25 gr boter en 30 gr bloem).
- Voeg al roerend de warme bouillon beetje bij beetje toe. Laat de saus niet te dik of te lopend worden.
- Als de saus de juiste dikte heeft, stop je met bouillon toe te voegen. Hoe er rekening mee dat de gruyèrekaas ook voor dikking zorgt.
- Laat op een zacht vuurtje 5 min. garen. Roer af en toe om.
- Haal van het vuur. Roer de gruyèrekaas en de mosterd er door.
- Kruid af met peper en nootmuskaat. Zout zit al voldoende in de bouillon en de kaas.
Notes
Serveren
- Serveer met aardappelen en een lekker stukje vlees.