Spruiten met gruyèresaus

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Spruiten met gruyèresaus


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Spruiten (g) 350
Tijm, blaadjes afgeritst (takje) 3
Kippenbouillon, van blokje (L) 1
Gruyèrekaas, gemalen (g) 25
Mosterd (el) 1
Boter  
Bloem  
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Spruitjes

  • Verhit 1 el boter in een pan. Voeg de spruitjes, de tijm en peper toe. Stoof even aan.
  • Giet zoveel bouillon over de groenten tot ze net onder staan.
  • Breng terug aan de kook.
  • Laat op een middelhoog vuur 10 minuten garen. De spruitjes moeten nog beet hebben.

Kaassaus

  • Maak een roux met boter en bloem (ca. 25 gr boter en 30 gr bloem).
  • Voeg al roerend de warme bouillon beetje bij beetje toe. Laat de saus niet te dik of te lopend worden.
  • Als de saus de juiste dikte heeft, stop je met bouillon toe te voegen. Hoe er rekening mee dat de gruyèrekaas ook voor dikking zorgt.
  • Laat op een zacht vuurtje 5 min. garen. Roer af en toe om.
  • Haal van het vuur. Roer de gruyèrekaas en de mosterd er door.
  • Kruid af met peper en nootmuskaat. Zout zit al voldoende in de bouillon en de kaas.

Notes

Serveren

  • Serveer met aardappelen en een lekker stukje vlees.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020