Spitskool met krieltjes en gerookte forel
Description
2
Scale
Ingredients
Krieltjes (g) | 400 |
Spitskool, zeer fijngesneden (g) | 400 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Gerookte forelfilet (g) | 200 |
Groetenbouillonblokje (st) | 1/2 |
Mierikswortel (potjes—thl) | 2 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 140 °C.
Krieltjes en spitskool
- Kook de krieltjes bijna gaar in licht gezouten water. Zet apart.
- Fruit de ui glazig in wat boter.
- Voeg de spitskool toe en bak kort mee.
- Blus af met 60 ml water. Verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en laat 10 min. garen.
- Voeg dan de aardappels toe en laat het geheel nog 10 min. verder garen.
Forelfilets
- Leg de forelfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 5 min. in de oven.
Afwerking
- Breng de spitskool op smaak met peper en zout. Serveer onmiddellijk met de warme forel.
- Geef er naar smaak wat mierikswortel bij.