Spitskool met krieltjes en gerookte forel

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Spitskool met krieltjes en gerookte forel


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Krieltjes (g) 400
Spitskool, zeer fijngesneden (g) 400
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Gerookte forelfilet (g) 200
Groetenbouillonblokje (st) 1/2
Mierikswortel (potjes—thl) 2
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 140 °C.

 Krieltjes en spitskool

  • Kook de krieltjes bijna gaar in licht gezouten water. Zet apart.
  • Fruit de ui glazig in wat boter.
  • Voeg de spitskool toe en bak kort mee.
  • Blus af met 60 ml water. Verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en laat 10 min. garen.
  • Voeg dan de aardappels toe en laat het geheel nog 10 min. verder garen.

Forelfilets

  • Leg de forelfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 5 min. in de oven.

Afwerking

  • Breng de spitskool op smaak met peper en zout. Serveer onmiddellijk met de warme forel.
  • Geef er naar smaak wat mierikswortel bij.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020