Spinaziepuree met spekblokjes en een gepocheerd eitje
Description
2
Eenvoudige comfortfood voor dagen waarop je minder tijd of zin hebt om te koken. Maar eenvoud kan ook heerlijk zijn.
Het is gebeurd! Ik ben vergeten een foto te nemen van mijn eigen klaargemaakt gerecht. De foto die je hier ziet komt van ‘Libelle lekker’.
Ingredients
Vers spek, in plakjes (g) | 250 |
Bloemige aardappelen (g) | 500 |
Verse spinazie (g) | 400 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Ei (st) | 2 |
Azijn (el) | 1 |
Gefrituurde uitjes (el) | 1 |
Boter | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Spek
- Snij de plakken spek in reepjes. Kruid met peper en zout.
- Bak de reepjes zonder boter goudbruin.
- Schep de spekblokjes uit de pan.
Spinazie
- Stoof de look in het spekvet even aan. Opgelet dat de look niet verbrand.
- Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
- Maak een puree met een beetje boter, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg daarna de spinazie (zonder het vocht) toe. Pureer nogmaals.
- Roer er de spekblokjes door.
Gepocheerd eitje
- Breek elk ei apart in een kommetje. Zorg dat de dooier heel blijft.
- Breng ongeveer 1 liter water met 1 el azijn aan de kook. Zet dan het vuur lager.
- Roer stevig in de pan zodat er een draaikolk ontstaat. Laat nu voorzicht één ei in de pan glijden.
- Hou het water zachtjes tegen de kook aan. Laat het ei ongeveer 3 minuten stollen.
- Doe hetzelfde voor het volgende ei.
Afwerking
- Schep een flinke portie puree op het bord. Duw de puree een beetje plat en maak een putje waar het gepocheerd eitje in past.
- Kruid het ei met peper en zout.
- Garneer het geheel met gefrituurde uitjes.