Spinaziepuree met rozijnen met een vleugje munt, kalkoenhaasje
Description
2
Comfortfood. Spinaziepuree met een Marokkaanse twist. Voor ons mag er een zweem van munt te proeven zijn. Geldt dit ook voor jou? Doe dan niet onmiddellijk alle munt door de puree, maar doe dit in twee stappen.
Ingredients
Bloemige aardappelen (g) | 500 |
Spinazie (vers of diepvries) (g) | 600 |
Rozijnen (el) | 2 |
Munt, fijngesnipperd (el) | 1 |
Kalkoenhaasje (g) | 300 |
Serranoham (plakjes) | 4 |
Boter | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat de rozijnen in warm water wellen.
Kalkoenhaasje
- Kruid de kalkoen met peper en zout.
- Bak het kalkoenhaasje aan beide kanten goudbruin in boter. Neem een pan die ook in de oven kan.
- Haal het vlees even uit de pan.
- Leg de Serranoham dakpansgewijs op elkaar. Wikkel er het kalkoenhaasje in.
- Doe het vlees terug in de pan. Laat het vlees gedurende 20 min. (afhankelijk van de dikte van het kalkoenhaasje) verder garen in de oven.
- Snij vlak voor het serveren de kalkoen in mooie plakjes.
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
- Maak een grove puree met een klontje boter. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Spinazie
- Laat de spinazie in wat boter slinken. (of ontdooien). Laat zoveel mogelijk vocht uit de spinazie zodat de puree niet te plat wordt.
- Meng de spinazie samen met de gewelde rozijnen door de puree. Voeg eventueel nog een beetje boter of melk toe als de puree te droog is.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Schep de munt door de puree.