Sperzieboontjes met peer en spek, aardappelen

, , ,

V

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Sperzieboontjes met peer en spek, aardappelen


  • Author: Annelies

Description

2

Serveer met een stukje vlees naar keuze.


Ingredients

Aardappelen, vastkokend (g) 400
Sperziebonen, gebroken (g) 300
Stevige handpeer, geschild, in kwarten (st) 2
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Gerookt spek, blokjes (g) 75
Boter
Peterselie, fijngehakt (el) 2

Instructions

Aardappels

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en stoom droog.

Sperzieboontjes en peren

  • Kook de sperziebonen beetgaar in licht gezouten water. Reken ongeveer op 12 à 15 min.
  • Voeg halverwege de peren toe.
  • Giet af en koel af onder koud stromend water.

Spek en uitjes

  • Stoof eerst de spekjes in boter aan. Voeg de uien toe.
  • Laat alles zachtjes gaar sudderen.
  • Zet het vuur hoger. Voeg de boontjes en de peertjes toe. Laat het geheel kort doorwarmen.
  • Voeg de peterselie toe. Kruid af met peper en zout.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

14 september 2020