V
Sperzieboontjes met peer en spek, aardappelen
Description
2
Serveer met een stukje vlees naar keuze.
Ingredients
Aardappelen, vastkokend (g) | 400 |
Sperziebonen, gebroken (g) | 300 |
Stevige handpeer, geschild, in kwarten (st) | 2 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Gerookt spek, blokjes (g) | 75 |
Boter | |
Peterselie, fijngehakt (el) | 2 |
Instructions
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
Sperzieboontjes en peren
- Kook de sperziebonen beetgaar in licht gezouten water. Reken ongeveer op 12 à 15 min.
- Voeg halverwege de peren toe.
- Giet af en koel af onder koud stromend water.
Spek en uitjes
- Stoof eerst de spekjes in boter aan. Voeg de uien toe.
- Laat alles zachtjes gaar sudderen.
- Zet het vuur hoger. Voeg de boontjes en de peertjes toe. Laat het geheel kort doorwarmen.
- Voeg de peterselie toe. Kruid af met peper en zout.