Sperziebonen met dillesaus uit de Oostenrijkse keuken
Description
2
Sperziebonen met dillesaus. Een combinatie die wij niet direct zouden maken. De Oostenrijkse keuken wel. Het is een verrassend goede combinatie.
Geef bij de sperziebonen een aardappelgerecht naar keuze: aardappels natuur, aardappelpuree, gebakken aardappeltjes of Duitse aardappelsalade.
Kies voor een natuurlijk stuk vlees zodat de smaak van de dillesaus tot zijn recht komt.
Ingredients
Sperziebonen (g) | 300 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Boter (g) | 25 |
Bloem (g) | 20 |
Runderbouillon (ml) | 250 |
Dille (g) | 10 |
Zure room (ml) | 125 |
Witte wijnazijn | |
Peper, zout |
Instructions
Sperziebonen
- Kook de sperziebonen beetgaar in licht gezouten water.
Dillesaus
- Pluk de dille van de steeltjes.
- Snij de dille fijn. Bind de steeltjes samen.
- Doe de afgewogen boter in een pan.
- Fruit hierin de uitjes glazig.
- Bestrooi met de bloem. Roer goed door en laat kort bakken.
- Voeg de runderbouillon toe. Roer goed door. Is de saus te dik, voeg dan wat bouillon toe.
- Doe de dillesteeltjes bij de bouillon. Laat even koken.
- Vis de dillesteeltjes uit de saus.
- Kruid de saus met peper en zout. Voeg wat azijn toe om de saus op te frissen.
- Roer de fijngesneden dille er door.
- Klop er als laatste de zure room onder.
- Giet de saus over de sperziebonen en laat even intrekken.