Sperziebonen met dillesaus uit de Oostenrijkse keuken

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Sperziebonen met dillesaus uit de Oostenrijkse keuken


  • Author: Annelies

Description

2

Sperziebonen met dillesaus. Een combinatie die wij niet direct zouden maken. De Oostenrijkse keuken wel. Het is een verrassend goede combinatie.

Geef bij de sperziebonen een aardappelgerecht naar keuze: aardappels natuur, aardappelpuree, gebakken aardappeltjes of Duitse aardappelsalade.

Kies voor een natuurlijk stuk vlees zodat de smaak van de dillesaus tot zijn recht komt.


Ingredients

Sperziebonen (g) 300
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Boter (g) 25
Bloem (g) 20
Runderbouillon (ml) 250
Dille (g) 10
Zure room (ml) 125
Witte wijnazijn  
Peper, zout  

Instructions

Sperziebonen

  • Kook de sperziebonen beetgaar in licht gezouten water.

Dillesaus

  • Pluk de dille van de steeltjes.
  • Snij de dille fijn. Bind de steeltjes samen.
  • Doe de afgewogen boter in een pan.
  • Fruit hierin de uitjes glazig.
  • Bestrooi met de bloem. Roer goed door en laat kort bakken.
  • Voeg de runderbouillon toe. Roer goed door. Is de saus te dik, voeg dan wat bouillon toe.
  • Doe de dillesteeltjes bij de bouillon. Laat even koken.
  • Vis de dillesteeltjes uit de saus.
  • Kruid de saus met peper en zout. Voeg wat azijn toe om de saus op te frissen.
  • Roer de fijngesneden dille er door.
  • Klop er als laatste de zure room onder.
  • Giet de saus over de sperziebonen en laat even intrekken.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

9 mei 2020