Spareribs met witlofsalade of met paprikasaus
Description
2
Het recept komt uit een folder van een supermarktketen die je in Duitsland vindt. Ze gebruiken kant en klare spareribs uit hun assortiment. Ook bij ons kan je voorgegaarde spareribs kopen, maar ik heb het bij ‘verse’ gehouden die al wel voorgekruid zijn. Meestal zijn de spareribs al ontvliesd, ook de ‘verse’ die in de supermarkt liggen. Controleer even en verwijder de vliezen indien nodig.
De combinatie van paprikasaus en de witlofsalade vind ik niet geslaagd. Maar de spareribs met de paprikasaus en frietjes is wel een goede combinatie. De spareribs met de witlofsalade en een aardappeltje is ook zeer geslaagd. De combinatiekeuze is aan jou.
Ik maak de ribben in de oven klaar, maar je kan uiteraard ook een BBQ (met deksel) gebruiken.
Ingredients
Varkensribben (ca. 500 g p – st) | 2 |
Sojasaus (el) | 2 |
Honing (el) | 2 |
Witlofsalade | |
Witlof, fijngesneden (st) | 2 |
Rode appel, fijngesneden (st) | ¾ |
Avocado, in blokjes (st) | 1 |
Zonnebloempitten, geroosterd (el) | 2 |
Skyr (el) | 2 |
Room (el) | 2 |
Mosterd (el) | ½ |
Honing (el) | 1 |
Peper, zout | |
Paprikasaus | |
Rode paprika, in blokjes (st) | 2 |
Spaanse peper, fijngesnipperd (st) | 1 |
Look, fijngesnipperd (t) | 1 |
Rode ui, fijngensipperd (st) | 1 |
Olijfolie | |
Bruine suiker (g) | 40 |
Sojasaus (ml) | 25 |
Rode wijnazijn (ml) | 50 |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
Spareribs
- Meng de sojasaus en de honing door elkaar.
- Leg de gekruide spareribs in een aluminiumschaal. Wrijf ze in met de lak.
- Gaar de ribben gedurende 50 min. op 150 °C afgedekt onder aluminiumfolie.
- Verwijder de folie. Laat de ribben verder garen gedurende 30 min. op 150 °C zonder afdekking.
- Smeer de spareribs regelmatig in met de lak.
Witlofsalade: mogelijkheid 1
- Besprenkel de fijngesneden appel en avocado met citroensap.
- Meng de witlof omzichtig met de zonnebloempitjes, de appel en de avocado.
- Meng voor de saus de skyr, de room, de mosterd en de honing goed onder elkaar. Kruid af met peper en zout. Fris de saus op met enkele druppels citroensap.
- Besprenkel de salade vlak voor het serveren met de saus. Geef de rest er apart bij.
Paprikasaus: mogelijkheid 2
- Stoof de paprika, de Spaanse peper, de knoflook, de rode uien in een scheutje olijfolie zacht.
- Bestrooi met de bruine suiker, de sojasaus, 100 ml water en 3/4 van de azijn.
- Laat alles op een zacht vuur 20 min inkoken.
- Kruid af met peper, zout en eventueel nog een scheutje azijn.
Notes
Tip
- In de meeste supermarkten kan je rub kopen om de spareribs droog mee in te wrijven. Je kan ook een eigen mengeling maken. Naast droge rub, kan je de spareribs ook marineren. Mogelijkheden te over.