Spaanse risotto met chorizo en tuinbonen

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Spaanse risotto met chorizo en tuinbonen


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Sjalot, fijngesneden (st) 1
Knoflook, fijngesneden (st) 1
Chorizo, ontvliesd en in blokjes gesneden (g) 125
Paprika (rode, groene), in blokjes (st) 1,5
Risottorijst (g) 150
Cherrytomaten, gehalveerd (g) 125
Tuinbonen (blik, afgegoten) (g) 300
Parmezaanse kaas, gemalen (g) 50
Kippenblokjes (g) 100
Kippenbouillon (1/2 bouillonblok) (ml) 400
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Risotto

  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotten en de knoflook.
  • Voeg de chorizo en de paprika’s toe en bak circa 4 min. mee. Voeg de risotto toe en bak onder voortdurend roeren tot de rijst glazig wordt.
  • Voeg de bouillon toe zodat de rijst net onder staat. Laat de bouillon verdampen. Kook de risotto gaar in ca. 20 min.
  • Controleer tussentijds of er nog voldoende vocht aanwezig is. Op het einde van het kookproces moet het vocht uitgedampt zijn, maar de rijst mag niet droog staan.

Kippenblokjes

  • Kruid de kippenblokjes met peper en zout.
  • Bak de kippenblokjes in wat olie goudbruin en gaar.
  • Voeg op het einde de cherrytomaten toe en laat kort opwarmen.

Afwerken

  • Roer de tuinbonen, de kippenblokjes en de cherrytomaten door de risotto en warm door zodat de tuinbonen ook warm zijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan en roer rustig door.
  • Breng de risotto op smaak met peper en zout.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020