Spaanse maaltijdsoep met chorizo en kikkererwten

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Spaanse maaltijdsoep met chorizo en kikkererwten


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Kippenbouillonblokje (st) 2
Passata (ml) 500
Rode paprika, fijngesnipperd (st) 1
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Chorizo, in kleine blokjes (g) 100
Knoflook, fijngesnipperd (t) 2
Wortelen, in kleine blokjes (st) 2
Kikkererwten, uitgelekt (g) 200
Laurier (st) 1
Olijfolie  
Room of melk (facultatief) scheutje
Peper, zout  

Instructions

  • Fruit de ui en de knoflook samen met chorizo in olie. Laat de chorizo zijn kleur en smaak afgeven. Zorg er voor dat je de chorizo niet uitbakt.
  • Voeg de wortel en de paprika toe. Laat even meestoven.
  • Voeg 500 ml water en de tomatenpassata toe. Doe de bouillonblokjes en het laurierblaadje erbij.
  • Breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat de soep een 20-tal minuten sudderen.
  • Doe als laatste de kikkererwten erbij. De erwten moeten enkel doorwarmen.
  • Kruid de soep af met peper en zout.
  • Roer er naar wens wat room of melk door.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

30 april 2020