Spaanse maaltijdsoep met chorizo en kikkererwten
Description
4
Scale
Ingredients
Kippenbouillonblokje (st) | 2 |
Passata (ml) | 500 |
Rode paprika, fijngesnipperd (st) | 1 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Chorizo, in kleine blokjes (g) | 100 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Wortelen, in kleine blokjes (st) | 2 |
Kikkererwten, uitgelekt (g) | 200 |
Laurier (st) | 1 |
Olijfolie | |
Room of melk (facultatief) | scheutje |
Peper, zout |
Instructions
- Fruit de ui en de knoflook samen met chorizo in olie. Laat de chorizo zijn kleur en smaak afgeven. Zorg er voor dat je de chorizo niet uitbakt.
- Voeg de wortel en de paprika toe. Laat even meestoven.
- Voeg 500 ml water en de tomatenpassata toe. Doe de bouillonblokjes en het laurierblaadje erbij.
- Breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat de soep een 20-tal minuten sudderen.
- Doe als laatste de kikkererwten erbij. De erwten moeten enkel doorwarmen.
- Kruid de soep af met peper en zout.
- Roer er naar wens wat room of melk door.