Spaans rundstoofpotje

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Spaans rundstoofpotje


  • Author: Annelies

Description

6

Het stoofpotje vraagt even tijd om klaar te maken. Ik maak daarom 2 extra porties voor 2 personen om in te vriezen.


Scale

Ingredients

Sjalotten, niet te fijn gesneden (g) 300
Champignons, in 4 400
Chorizo, ontveld, in plakjes (g) 200
Rundstoofvlees, in kleine blokjes (kg) 1
Rode wijn (ml) 500
Droge sherry (ml) 100
Tomatenpuree (g) 70
Laurierblaadje (st) 2
Paprikapoeder (el) 1
Snelbindroux voor bruine saus  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 140 °C.

Stoofpotje

  • Doe de sjalotten, de champignons, de chorizo, het rundsvlees in een gietijzeren pan. Meng goed onder elkaar. Bak even aan.
  • Roer de tomatenpuree door de rode wijn en de sherry. Giet dit vocht over het vlees en de groenten. Alles staat nu net onder het vocht. Kruid met 1 el zout, 1 thl peper, 1 el paprikapoeder en de laurierblaadjes.
  • Breng eerst alles aan de kook. Zet dan de afgedekte pot in de voorverwarmde oven. Laat ongeveer 3 uur garen. Roer tussendoor alles eens om.
  • Haal na 3 uur het deksel van de pan en laat nog ca. 1 uur verder garen. Het vlees moet door en door gaar en mals zijn.
  • Bind de saus op het einde van de gaartijd met een beetje snelbindroux.

Serveren met …

  • Het stoofpotje kan je serveren met elk aardappelgerecht, rijst of pasta. Zelf verkies ik aardappelen en nog een extra portie groenten zoals wortelen, sperziebonen of broccoli.
  • In het oorspronkelijk gerecht wordt dit stoofpotje met tagliatelle geserveerd. Zelf vind ik dit een minder geslaagde combinatie.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020