Spaans rundstoofpotje
Description
6
Het stoofpotje vraagt even tijd om klaar te maken. Ik maak daarom 2 extra porties voor 2 personen om in te vriezen.
Scale
Ingredients
Sjalotten, niet te fijn gesneden (g) | 300 |
Champignons, in 4 | 400 |
Chorizo, ontveld, in plakjes (g) | 200 |
Rundstoofvlees, in kleine blokjes (kg) | 1 |
Rode wijn (ml) | 500 |
Droge sherry (ml) | 100 |
Tomatenpuree (g) | 70 |
Laurierblaadje (st) | 2 |
Paprikapoeder (el) | 1 |
Snelbindroux voor bruine saus | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 140 °C.
Stoofpotje
- Doe de sjalotten, de champignons, de chorizo, het rundsvlees in een gietijzeren pan. Meng goed onder elkaar. Bak even aan.
- Roer de tomatenpuree door de rode wijn en de sherry. Giet dit vocht over het vlees en de groenten. Alles staat nu net onder het vocht. Kruid met 1 el zout, 1 thl peper, 1 el paprikapoeder en de laurierblaadjes.
- Breng eerst alles aan de kook. Zet dan de afgedekte pot in de voorverwarmde oven. Laat ongeveer 3 uur garen. Roer tussendoor alles eens om.
- Haal na 3 uur het deksel van de pan en laat nog ca. 1 uur verder garen. Het vlees moet door en door gaar en mals zijn.
- Bind de saus op het einde van de gaartijd met een beetje snelbindroux.
Serveren met …
- Het stoofpotje kan je serveren met elk aardappelgerecht, rijst of pasta. Zelf verkies ik aardappelen en nog een extra portie groenten zoals wortelen, sperziebonen of broccoli.
- In het oorspronkelijk gerecht wordt dit stoofpotje met tagliatelle geserveerd. Zelf vind ik dit een minder geslaagde combinatie.