Snelle boeuf Stroganoff met spinazierijst
Description
2
Scale
Ingredients
Basmatirijst (g) | 125 |
Spinazie (g) | 100 |
Champignons, gesneden (g) | 125 |
Biefstuk, in reepjes (g) | 250 |
Augurken, fijngesneden (g) | 75 |
Rode ui, 3/4 in fijne ringen en 1/4 fijn gesnipperd (st) | 1 |
Zure room (ml) | 100 |
Suiker (thl) | 1/2 |
Water (ml) | 125 |
Tijm (takje) | 2 |
Knoflook (t) | 1 |
Bloem | |
Olie | |
Peper, zout |
Instructions
Rijst
- Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water.
Boeuf Stroganoff
- Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de biefstukreepjes rondom gaar op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep het vlees over in een andere pan met dikke bodem.
- Fruit de ui in dezelfde pan en voeg bij het vlees.
- Bak vervolgens de champignons in het bakvet. Voeg eventueel wat olie bij.
- Bak de tijmnaaldjes kort mee. Doe de champignons bij het vlees en de ui.
- Bestrooi met 1 el bloem en bak kort. Roer 125 ml water en de zure room door het vlees en de groenten.
- Voeg een snufje suiker toe.
- Voeg de augurkjes toe.
- Breng aan de kook. Laat een 5-tal minuten op een laag vuur inkoken.
- Kruid af met peper en zout.
Spinazie
- Doe wat olie in een pan. Prik de knoflookteen aan de vork. Voeg de gewassen spinazie toe en laat al omroerend slinken.
- Roer de fijngesnipperde ui samen met de spinazie door de gegarde rijst.
Notes
Tip
- In plaats van zure room kan je ook room gebruiken. Voeg dan enkele druppels citroensap bij om het gerecht wat op te frissen.