Snel stoofpotje van dunne lende en groentjes

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Snel stoofpotje van dunne lende en groentjes


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardappelen (g) 400
Dunne lende, in reepjes van 1 cm (g) 250
Kastanjechampignons (g) 250
Wortelen, in reepjes (g) 125
Rode ui, gesnipperd (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (st) 1
Runderbouillon, van blokje (ml) 150
Kruidnagel (st) 3
Laurier (st) 2
Boter  
Olie  
Bloem  
Sausbinder  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.

Vlees

  • Kruid het vlees met peper en zout.
  • Haal het vlees door de bloem. Klop de overtollige bloem er af.
  • Bak het vlees in wat olie aan alle kanten aan.
  • Zet even apart.

Groentestoof

  • Bak de spekblokjes in hun eigen vet. Voeg eventueel wat boter toe als het spek wat mager is.
  • Doe de ui en de knoflook er bij. Fruit alles aan.
  • Voeg daarna de wortelen toe. Laat verder stoven.
  • Bak de champignons apart met wat olie in een koekenpan op een hoog vuur goudbruin. Voeg samen met het kookvocht bij het stoofpotje en roer goed om.
  • Voeg de gebakken runderreepjes toe samen met de bouillon, de kruidnagels en de laurierblaadjes. Laat 20 min. onder deksel sudderen op een laag vuur.
  • Kruid af met peper en zout.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020