Snel stoofpotje van dunne lende en groentjes
Description
2
Scale
Ingredients
Aardappelen (g) | 400 |
Dunne lende, in reepjes van 1 cm (g) | 250 |
Kastanjechampignons (g) | 250 |
Wortelen, in reepjes (g) | 125 |
Rode ui, gesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (st) | 1 |
Runderbouillon, van blokje (ml) | 150 |
Kruidnagel (st) | 3 |
Laurier (st) | 2 |
Boter | |
Olie | |
Bloem | |
Sausbinder | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
Vlees
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Haal het vlees door de bloem. Klop de overtollige bloem er af.
- Bak het vlees in wat olie aan alle kanten aan.
- Zet even apart.
Groentestoof
- Bak de spekblokjes in hun eigen vet. Voeg eventueel wat boter toe als het spek wat mager is.
- Doe de ui en de knoflook er bij. Fruit alles aan.
- Voeg daarna de wortelen toe. Laat verder stoven.
- Bak de champignons apart met wat olie in een koekenpan op een hoog vuur goudbruin. Voeg samen met het kookvocht bij het stoofpotje en roer goed om.
- Voeg de gebakken runderreepjes toe samen met de bouillon, de kruidnagels en de laurierblaadjes. Laat 20 min. onder deksel sudderen op een laag vuur.
- Kruid af met peper en zout.