Schorseneren met aardappelblokjes, spekjes en blinde vinken

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Schorseneren met aardappelblokjes, spekjes en blinde vinken


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Schorseneren (diepvries) (g) 350
Aardappelblokjes (g) 400
Sjalot fijngesneden (st) 1
Gerookte spekblokjes (g) 50
Notenmengeling (el) 1
Blinde vinken (st) 2
Boter (g) 15
Bakboter  
Snelbindroux  
Peper, zout

Instructions

Blinde vinken

  • Bak de blinden vinken rustig gaar in goede boter. Kruid eventueel nog met peper en zout.
  • De saus wordt gebonden om bij het gerecht te serveren.

 Aardappeltjes

  • Bak ondertussen de sjalot met de gerookte spekjes in wat boter. Voeg de aardappelblokjes toe en bak mee. Voeg daarna 1 à 2 el water toe. Zet het deksel op de pan en laat garen.

Schorseneren

  • Bak ondertussen de diepgevroren schorseneren in een andere pan met wat boter tot ze volledig ontdooid zijn.
  • Voeg de aardappeltjes bij de schorseneren en laat samen verder garen.

 Afwerking

  • Haal de blinde vinken uit de saus. Houd warm.
  • Maak het aanbaksel los met wat water. Laat even inkoken. Bind de saus lichtjes met snelbindroux.
  • Verdeel de aardappel en de schorseneren. Garneer met wat gehakte noten. Leg de blinde vink bij op het bord. Geef de saus er apart bij.

 

Notes

Info

  • Schorseneren werden vroeger ‘de asperges van de arme man’ genoemd. In het seizoen waren ze steeds te koop. Tegenwoordig is het moeilijker verse schorseneren te vinden. De meesten zien het schoonmaken van de groenten niet zo zitten. Diepvries schorseneren is een goed alternatief.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020