Schorseneren met aardappelblokjes, spekjes en blinde vinken
Description
2
Ingredients
Schorseneren (diepvries) (g) | 350 |
Aardappelblokjes (g) | 400 |
Sjalot fijngesneden (st) | 1 |
Gerookte spekblokjes (g) | 50 |
Notenmengeling (el) | 1 |
Blinde vinken (st) | 2 |
Boter (g) | 15 |
Bakboter | |
Snelbindroux | |
Peper, zout |
Instructions
Blinde vinken
- Bak de blinden vinken rustig gaar in goede boter. Kruid eventueel nog met peper en zout.
- De saus wordt gebonden om bij het gerecht te serveren.
Aardappeltjes
- Bak ondertussen de sjalot met de gerookte spekjes in wat boter. Voeg de aardappelblokjes toe en bak mee. Voeg daarna 1 à 2 el water toe. Zet het deksel op de pan en laat garen.
Schorseneren
- Bak ondertussen de diepgevroren schorseneren in een andere pan met wat boter tot ze volledig ontdooid zijn.
- Voeg de aardappeltjes bij de schorseneren en laat samen verder garen.
Afwerking
- Haal de blinde vinken uit de saus. Houd warm.
- Maak het aanbaksel los met wat water. Laat even inkoken. Bind de saus lichtjes met snelbindroux.
- Verdeel de aardappel en de schorseneren. Garneer met wat gehakte noten. Leg de blinde vink bij op het bord. Geef de saus er apart bij.
Notes
Info
- Schorseneren werden vroeger ‘de asperges van de arme man’ genoemd. In het seizoen waren ze steeds te koop. Tegenwoordig is het moeilijker verse schorseneren te vinden. De meesten zien het schoonmaken van de groenten niet zo zitten. Diepvries schorseneren is een goed alternatief.