Schol met garnaatjes en spek met een heerlijke aardappelsalade
Description
2
Scale
Ingredients
Schol, met vel , panklaar (st) | 2 |
Vastkokende aardappelen (g) | 400 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Groentebouillonblokje (st) | 1/3 |
Witte wijnazijn (el) | 2 |
Radijzen, in schijfjes (st) | 6 |
Volle yoghurt (g) | 100 |
Mayonaise (el) | 1 |
Citroensap (el) | 2 |
Gerookte spekblokjes (g) | 50 |
Boter | |
Bloem | |
Peper, zout |
Instructions
Aadappelen
- Kook de aardappelen in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
- Snij in blokjes.
Aardappelmarinade
- Kook 100 ml water samen met het bouillonblokje, de helft van de gesnipperde ui, de azijn, peper en zout.
- Laat zachtjes koken tot de ui gaar is. Giet de warme marinade over de aardappelen.
- Roer goed om en laat alles snel afkoelen.
- Meng de mayonaise met de yoghurt. Schep de radijzen er onder.
- Als de aardappels afgekoeld zijn, meng je de saus met de radijzen onder de aardappelen.
- Kruid af met peper en zout. Laat een 20-tal min. trekken.
Spek
- Bak het spek knapperig in een droge koekenpan met antibaklaag.
- Bak de rest van de uien kort mee. Zet het mengsel warm weg.
- Als de schollen gebakken zijn, roer dan de garnalen door het spek-ui mengsel en warm even mee op.
Schol
- Spoel de schollen en dep droog. Bedruppel de schollen met wat citroensap, peper en zout.
- Bebloem de vis.
- Zet 2 pannen o het vuurp. Smelt 1 el boter in elke pan. Bak de schollen eerst op de witte zijde en daarna op de donkere zijde in 5 à 7 min.. goudbruin. Houd warm.
Afwerking
- Serveer de schol op een voorverwarmd bord.
- Garneer met de garnalen-uienmengsel.
- Garneer eventueel met een partje citroen.
- Serveer met de aardappelsalade.