Schol met garnaatjes en spek met een heerlijke aardappelsalade

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Schol met garnaatjes en spek met een heerlijke aardappelsalade


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Schol, met vel , panklaar (st) 2
Vastkokende aardappelen (g) 400
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Groentebouillonblokje (st) 1/3
Witte wijnazijn (el) 2
Radijzen, in schijfjes (st) 6
Volle yoghurt (g) 100
Mayonaise (el) 1
Citroensap (el) 2
Gerookte spekblokjes (g) 50
Boter  
Bloem  
Peper, zout  

Instructions

Aadappelen

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
  • Snij in blokjes.

Aardappelmarinade

  • Kook 100 ml water samen met het bouillonblokje, de helft van de gesnipperde ui, de azijn, peper en zout.
  • Laat zachtjes koken tot de ui gaar is. Giet de warme marinade over de aardappelen.
  • Roer goed om en laat alles snel afkoelen.
  • Meng de mayonaise met de yoghurt. Schep de radijzen er onder.
  • Als de aardappels afgekoeld zijn, meng je de saus met de radijzen onder de aardappelen.
  • Kruid af met peper en zout. Laat een 20-tal min. trekken.

Spek

  • Bak het spek knapperig in een droge koekenpan met antibaklaag.
  • Bak de rest van de uien kort mee. Zet het mengsel warm weg.
  • Als de schollen gebakken zijn, roer dan de garnalen door het spek-ui mengsel en warm even mee op.

Schol

  • Spoel de schollen en dep droog. Bedruppel de schollen met wat citroensap, peper en zout.
  • Bebloem de vis.
  • Zet 2 pannen o het vuurp. Smelt 1 el boter in elke pan. Bak de schollen eerst op de witte zijde en daarna op de donkere zijde in 5 à 7 min.. goudbruin. Houd warm.

Afwerking

  • Serveer de schol op een voorverwarmd bord.
  • Garneer met de garnalen-uienmengsel.
  • Garneer eventueel met een partje citroen.
  • Serveer met de aardappelsalade.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020