Schnitzel in een korstje met pistachenoten, romige groenten en rijst
Description
2
Ingredients
Varkenslapje (st) | 2 |
Ui, in ringen (st) | 1 |
Rode puntpaprika (st) | 1 |
Courgette, in blokjes (st) | 1 |
Erwten, diepvries (g) | 50 |
Rijst (g) | 125 |
Pistachenoten, gepeld, zeer fijngehakt (el) | 2 |
Ei, losgeklopt (st) | 1 |
Kookroom (ml) | 100 |
Boter | |
Bloem | |
Olijfolie | |
Witte sausbinder | |
Peper, zout |
Instructions
Rijst
- Kook de rijst gaar in licht gezouten water volgens receptuur.
Groenten
- Stoof de uien glazig.
- Voeg de paprika en de courgetten toe.
- Voeg ca. 2 eetlepels water toe. Kruimel er een bouillonblokje over. Roer even om.
- Als de groenten bijna gaar zijn, voeg dan de erwten toe.
- Doe de room erbij. Laat het geheel zachtjes inkoken.
- Bind indien nodig de saus met een beetje witte snelbindsaus.
- Kruid het geheel af met peper en zout.
Schnitzel
- Klop de schnitzel goed plat met de achterkant van een groot mes of hamer.
- Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout.
- Maak 3 borden: een bord met bloem, een bord met een losgeklopt ei en een bord met een mengeling pistachenoten en paneermeel (of panko). Haal het vlees achtereenvolgens aan beide kanten door de bloem, door het eigeel en door de paneermeel.
- Bak de schnitzels op een middelhoog vuur en in een ruime portie boter goudbruin aan beide kanten.