Schinkenfleckerln

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Schinkenfleckerln


  • Author: Annelies

Description

2

Het Oostenrijks recept ‘Schinkenfleckerln’ lijkt op onze klassieker ‘Pasta met kaas en hesp’. Het opgeklopt eiwit dat door het gerecht geschept wordt, maakt dit gerecht veel luchtiger.


Scale

Ingredients

Ui, fijngesnipperd (st) 1
Salade naar keuze handvol
Tomaat, in blokjes (st) 2
Hamblokjes (g) 200
Farfalle (of andere korte pasta naar keuze) (g) 180
Slagroom (ml) 125
Emmentaler, gemalen (g) 40
Peterselie, fijngehakt (el) 1
Ei (st) 2
Boter  
Marjolein (thl) 1
Paneermeel  
Olijfolie
Fijne azijn
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Scheid de eidooier van het eiwit. Klop het eiwit stijf.

Farfalle

  • Kook de pasta volgens receptuur in licht gezouten water.

Saus

  • Fruit de ui in boter.
  • Voeg de hamblokjes en de gare pasta toe.
  • Kruid met peper, zout en marjolein.
  • Roer in een aparte kom 50 g roomboter tot een smeuïge pasta. Roer de eidooiers er onder.
  • Voeg de room en de Emmentaler toe. Roer goed door elkaar. Voeg bij de pasta.
  • Schep het stijfgeklopt eiwit omzichtig door de pasta.
  • Doe het mengsel in een passende, ingevette ovenschaal.
  • Bestrooi de schotel met paneermeel. Verdeel er wat klontjes boter over.
  • Zet de ovenschotel ca. 20 min. in de voorverwarmde oven.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie.

Slaatje

Maak een fris slaatje met de salade en de tomatenblokjes. Kruid af met peper en zout, olijfolie en wat azijn.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020