Schelvishaasje met spekjes, aardappelpuree en een fris slaatje

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Schelvishaasje met spekjes, aardappelpuree en een fris slaatje


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Schelvishaasje (150 g/pp) 2
Bloemige aardappelen (g) 500
Sla naar keuze
Gerookte spekblokjes (g) 50
Komkommer (st) ½
Radijs, in fijne reepjes (st) 10
Tomaat, vlees in blokjes (st) 2
Bieslook (facultatief), fijngesnipperd
Peterselie, fijngesnipperd (el) 2
Ui, fijngesnipperd (st) ½
Witte wijnazijn (el) 2
Suiker (thl) ½
Olijfolie  
Bloem  
Melk
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Slaatje

  • Snij de sla in reepjes.
  • Meng de tomaten, de radijsjes, de ui, 1 el peterselie, desgewenst wat bieslook onder de sla.
  • Meng 2 el witte wijnazijn met 2 el olijfolie. Roer de suiker er onder tot deze is opgelost. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
  • Maak een fijne puree met wat boter en melk. Kruid af met peper en zout.

Schelvishaasje

  • Kruid de vis aan beide zijden met peper en zout.
  • Haal de vis door de bloem. Klop het overtollige bloem er af.
  • Doe boter in een koekenpan. Bak de spekjes knapperig. Haal het spek uit de pan of schuif ze opzij.
  • Doe wat extra boter in de pan.
  • Bak de schelvishaasjes ca. 3 min. aan een zijde. Draai de vis voorzichtig om. Zet het vuur uit. De vis gaart verder in de warmte van de pan.

Afwerking

  • Meng een deel van de vinaigrette door de salade.
  • Druppel wat citroensap over de schelvishaasjes.
  • Schep wat puree op een bord. Leg de schelvishaasjes erbij. Leg wat spekjes boven op de vis.
  • Nog een beetje salade op het bord en strooi dan de rest van de peterselie over het geheel. Ga nog eens met de pepermolen over het bord.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 april 2020