Schelvishaasje met spekjes, aardappelpuree en een fris slaatje
Description
2
Scale
Ingredients
Schelvishaasje (150 g/pp) | 2 |
Bloemige aardappelen (g) | 500 |
Sla naar keuze | |
Gerookte spekblokjes (g) | 50 |
Komkommer (st) | ½ |
Radijs, in fijne reepjes (st) | 10 |
Tomaat, vlees in blokjes (st) | 2 |
Bieslook (facultatief), fijngesnipperd | |
Peterselie, fijngesnipperd (el) | 2 |
Ui, fijngesnipperd (st) | ½ |
Witte wijnazijn (el) | 2 |
Suiker (thl) | ½ |
Olijfolie | |
Bloem | |
Melk | |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Slaatje
- Snij de sla in reepjes.
- Meng de tomaten, de radijsjes, de ui, 1 el peterselie, desgewenst wat bieslook onder de sla.
- Meng 2 el witte wijnazijn met 2 el olijfolie. Roer de suiker er onder tot deze is opgelost. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
- Maak een fijne puree met wat boter en melk. Kruid af met peper en zout.
Schelvishaasje
- Kruid de vis aan beide zijden met peper en zout.
- Haal de vis door de bloem. Klop het overtollige bloem er af.
- Doe boter in een koekenpan. Bak de spekjes knapperig. Haal het spek uit de pan of schuif ze opzij.
- Doe wat extra boter in de pan.
- Bak de schelvishaasjes ca. 3 min. aan een zijde. Draai de vis voorzichtig om. Zet het vuur uit. De vis gaart verder in de warmte van de pan.
Afwerking
- Meng een deel van de vinaigrette door de salade.
- Druppel wat citroensap over de schelvishaasjes.
- Schep wat puree op een bord. Leg de schelvishaasjes erbij. Leg wat spekjes boven op de vis.
- Nog een beetje salade op het bord en strooi dan de rest van de peterselie over het geheel. Ga nog eens met de pepermolen over het bord.