Schelvishaasje in de oven met puree en prei
Description
2
Scale
Ingredients
Schelvishaasje (g) | 250 |
Aardappelen (g) | 400 |
Preiwit, in ringen (st) | 4 |
Melk (ml) | |
Boter | |
Saffraandraadjes (st) | 6 |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Aardappelen
- Kook de aardappelen in gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper, samen met boter, zout, nootmuskaat en peper. Voeg eventueel wat melk bij. Denk er echter aan dat de prei ook nog vocht zal afgeven.
Prei
- Snipper de prei en fruit ze 15 min. op een zacht vuurtje in een pan met wat boter. Kruid met zout en peper en voeg een beetje saffraan (verkruimel) toe.
- Beboter een ovenschaal. Verdeel eerst de puree en vervolgens de prei over de ovenschotel.
Vis
- Kruid de vis met peper en zout. Leg de haasjes op de prei. Verkruimel de rest van de saffraandraadjes over de vis. Bak 15 min. in de oven.