Saté ku batata uit Curaçao

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Saté ku batata uit Curaçao


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardappelpartjes, voorgekookt (g) 400
Sjalot, fijngesneden (st) 1
Knoflook (t) 1
Steranijs 1
Pindakaas (g) 100
Trassi mespuntje
Varkensvlees, in blokjes van 3 cm x 3 cm (g) 250
Broccoli (st) ½
Mosterd (thl) 1/2
Ketchup (thl) 2
Suiker (el) ½
Witte wijnazijn scheutje
Gemengde sla  
Olijfolie
Pezo

Instructions

Voorbereiding

  • Laat de satéprikkers circa 1 uur van tevoren weken in water.

Saté

  • Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper.
  • Rijg de vleesblokjes aan de satéprikkers. Grill het vlees gaar in een grillpan.

Saus

  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en steranijs circa 2 min..
  • Voeg de pindakaas, 100 ml water, de mosterd, de ketchup,de suiker en de trassi toe aan de pan en roer tot een gladde saus.
  • Breng de saus aan de kook en laat circa 8 min. op een laag vuur sudderen.
  • Verwijder de steranijs.

Broccoli

  • Verdeel de broccoli in roosjes en kook de broccoli beetgaar in lichtgezouten water.

Bakaardappeltjes

  • Frituur of bak de aardappels ondertussen goudbruin en krokant.

Slaatje

  • Maak een eenvoudig slaatje. Breng op smaak met een scheutje azijn en olijfolie, peper en zout.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020