Rundvleescurry met kokossaus, sperzieboontjes, appel en banaan met rijst
Description
2
Scale
Ingredients
Rundvlees, in reepjes (g) | 250 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Sambal oelek (th) | ½ |
Kerrie (thl) | 1 |
Tandoorikruiden (thl) | 1 |
Tomaat, zonder zaadlijsten, in blokjes (st) | 2 |
Sperziebonen, in reepjes van 2 cm (g) | 200 |
Kokosmelk (ml) | 200 |
Appel (type Jonagold), geschild, in kleine blokjes (st) | 1 |
Runderbouillon (st) | 1/2 |
Banaan, in plakjes (st) | ½ |
Sla, naar keuze | |
Basmatirijst (g) | 125 |
Komkommer (st) | 1/3 |
Lente-ui, in ringen (st) | 1 |
Arachideolie | |
Balsamicoazijn | |
Peper, zout |
Instructions
Rijst
- Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water gaar.
Rundvleescurry
- Bak de rundvleesreepjes kort aan in hete olie. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de ui toe en bak ca. 2 min.
- Bestrooi met de kerriepoeder, de tandorikruiden en voeg de sambal toe. Bak kort mee.
- Voeg de sperziebonen, de tomaten en de knoflook toe.
- Blus met de kokosmelk en ca. 125 ml water. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Zet het vuur lager.
- Voeg na 15 min. de helft van de appel en de plakjes banaantoe.
- Laat 30 à 45 min. zachtjes sudderen.
- Breng op smaak met peper en zout.
Slaatje
- Maak een slaatje van de sla, de komkommer, 1/4 appel en de lente-ui.
- Kruid met peper, zout, olie en wat balsamicoazijn.