Rundvleescurry met kokossaus, sperzieboontjes, appel en banaan met rijst

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Rundvleescurry met kokossaus, sperzieboontjes, appel en banaan met rijst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rundvlees, in reepjes (g) 250
Ui, fijngesnipperd (st) 2
Knoflook, fijngesnipperd (t) 2
Sambal oelek (th) ½
Kerrie (thl) 1
Tandoorikruiden (thl) 1
Tomaat, zonder zaadlijsten, in blokjes (st) 2
Sperziebonen, in reepjes van 2 cm (g) 200
Kokosmelk (ml) 200
Appel (type Jonagold), geschild, in kleine blokjes  (st) 1
Runderbouillon (st) 1/2
Banaan, in plakjes (st) ½
Sla, naar keuze  
Basmatirijst (g) 125
Komkommer (st) 1/3
Lente-ui, in ringen (st) 1
Arachideolie
Balsamicoazijn
Peper, zout

Instructions

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water gaar.

Rundvleescurry

  • Bak de rundvleesreepjes kort aan in hete olie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de ui toe en bak ca. 2 min.
  • Bestrooi met de kerriepoeder, de tandorikruiden en voeg de sambal toe. Bak kort mee.
  • Voeg de sperziebonen, de tomaten en de knoflook toe.
  • Blus met de kokosmelk en ca. 125 ml water. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Zet het vuur lager.
  • Voeg na 15 min. de helft van de appel en de plakjes banaantoe.
  • Laat 30 à 45 min. zachtjes sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Slaatje

  • Maak een slaatje van de sla, de komkommer, 1/4 appel en de lente-ui.
  • Kruid met peper, zout, olie en wat balsamicoazijn.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020