Roodbaarsfilet met rabarber en kerstomaten, bulgur
Description
2
- Voor mij was dit recept een gedurfde combinatie waar ik zelf niet zou aan denken. Met enige terughoudendheid ben ik er aan begonnen. Het werd een heerlijke verassing! Een absolute aanrader om dit gerecht in de rabarbertijd te maken.
Scale
Ingredients
Honing (el) | 1 |
Suiker (el) | 1 |
Kerstomaten (st) | 6 |
Rabarber, in kleine stukjes gesneden (stengel) | 2 |
Roodbaarsfilet (125/st) (st) | 2 |
Boter | |
Olijfolie | |
Bulgur (g) | 125 |
Chinese vijf kruiden | snufje |
Peper, zout |
Instructions
Vis
- Kruid de vis met peper en zout. Bak de vis aan beide kanten gaar in olijfolie.
Tomaten
- Verwarm in een pan de rest een flinke scheut olijfolie met de suiker.
- Doe er de tomaten in zijn geheel bij. Laat ongeveer 5 min. bakken op een zacht vuur.
- Overgiet regelmatig met het bakvocht.
Rabarber
- Laat de rabarber 1 min. blancheren.
- Koel af onder koud water. Laat goed uitlekken.
- Bak de rabarber aan in wat boter. Voeg de honing en een snufje 5-kruiden toe. Laat een minuutje bakken.
Bulgur
- Maak de bulgur klaar volgens receptuur. Reken 10 à 15 min. bereidingstijd.
Afwerking
- Schik de stukjes rabarber op een voorverwarmd bord.
- Leg de vis en de kerstomaatjes er bij. Overgiet met wat bakvocht van de tomaten.