Roodbaars met chorizo, rijst en groentestoof

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Roodbaars met chorizo, rijst en groentestoof


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Roodbaarsfilets (g) 300
Chorizo (plakjes) 8
Courgette, in blokjes (st) 1
Tomaten, in blokjes (g) 200
Rijst (g) 125
Ui, fijngesneden (st) 1
Knoflook, fijngesneden (t) 1
Provençaalse kruiden (el) 1/2
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 180 °C.

Groentestoof

  • Fruit de ui aan in wat olijfolie. Voeg de courgette, het lookteentje en de Provençaalse kruiden toe. Laat 2 min. stoven op vrij hoog vuur.
  • Voeg de tomaten toe.
  • Kruid met peper en zout. Laat 10 min. op zacht vuur sudderen.

Rijst-groenteschotel

  • Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verdeel de rijst over een grote ovenschaal. Bedek met de groentestoof.
  • Kruid de vis met peper en zout. Leg deze boven op de groenten. Bedek de vis met de plakjes chorizo. Zet de schotel 15 min. in de voorverwarmde oven.

 

Notes

Weetje

  • Roodbaars leeft in het noorden van Noorwegen en rond IJsland en Groenland.Twee soorten zijn belangrijk: de Sebastes norvegicus is de grootste van de twee en heeft een eerder oranje kleur, terwijl de Sebastes mentella helderrood is. Het zijn vissen die zeer langzaam groeien, maar opmerkelijk lang leven. De roodbaars waarop gevist wordt is meestal tussen de 35 tot 55 cm lang, en 20 jaar of ouder.
  • Roodbaars heeft vast en smakelijk wit vlees. Vooral gebakken komt de smaak goed tot zijn recht.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020