Roodbaars met chorizo, rijst en groentestoof
Description
2
Scale
Ingredients
Roodbaarsfilets (g) | 300 |
Chorizo (plakjes) | 8 |
Courgette, in blokjes (st) | 1 |
Tomaten, in blokjes (g) | 200 |
Rijst (g) | 125 |
Ui, fijngesneden (st) | 1 |
Knoflook, fijngesneden (t) | 1 |
Provençaalse kruiden (el) | 1/2 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven op 180 °C.
Groentestoof
- Fruit de ui aan in wat olijfolie. Voeg de courgette, het lookteentje en de Provençaalse kruiden toe. Laat 2 min. stoven op vrij hoog vuur.
- Voeg de tomaten toe.
- Kruid met peper en zout. Laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
Rijst-groenteschotel
- Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Verdeel de rijst over een grote ovenschaal. Bedek met de groentestoof.
- Kruid de vis met peper en zout. Leg deze boven op de groenten. Bedek de vis met de plakjes chorizo. Zet de schotel 15 min. in de voorverwarmde oven.
Notes
Weetje
- Roodbaars leeft in het noorden van Noorwegen en rond IJsland en Groenland.Twee soorten zijn belangrijk: de Sebastes norvegicus is de grootste van de twee en heeft een eerder oranje kleur, terwijl de Sebastes mentella helderrood is. Het zijn vissen die zeer langzaam groeien, maar opmerkelijk lang leven. De roodbaars waarop gevist wordt is meestal tussen de 35 tot 55 cm lang, en 20 jaar of ouder.
- Roodbaars heeft vast en smakelijk wit vlees. Vooral gebakken komt de smaak goed tot zijn recht.