Rode kool met komijnzaad en krenten, gehaktballetjes en aardappels

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Rode kool met komijnzaad en krenten, gehaktballetjes en aardappels


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardappelen, vastkokend (g) 400
Rode kool, zeer fijn gesneden (g) 400
Komijnzaad of—poeder (thl) 1
Rozijnen, fijngesneden (g) 50
Dille, fijngesneden (g) 15
Gemengd gehakt (g) 250
Gehaktkruiden (kant en klaar – zakje) 1/2
Zonnebloemolie  
Peper, zout  

Instructions

Aardappels

  • Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.

Rode kool

  • Breng ondertussen de rode kool met het komijnzaad en een flinke scheut water aan de kook. Laat met het deksel op de pan ca. 20 min. stoven.
  • Voeg na 10 min. de helft van de krenten toe.

Gehakt

  • Meng het gehakt met de helft van de krenten, de helft van de dille en de gehaktkruiden. Rol er kleine balletjes van.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin op matig hoog vuur de balletjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.

Afwerking.

  • Verdeel de kool over de borden. Schep er wat gehaktballetjes en aardappelen naast.
  • Bestrooi de aardappelen met de rest van de dille.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020