Rode kool met komijnzaad en krenten, gehaktballetjes en aardappels
Description
2
Scale
Ingredients
Aardappelen, vastkokend (g) | 400 |
Rode kool, zeer fijn gesneden (g) | 400 |
Komijnzaad of—poeder (thl) | 1 |
Rozijnen, fijngesneden (g) | 50 |
Dille, fijngesneden (g) | 15 |
Gemengd gehakt (g) | 250 |
Gehaktkruiden (kant en klaar – zakje) | 1/2 |
Zonnebloemolie | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappels
- Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
Rode kool
- Breng ondertussen de rode kool met het komijnzaad en een flinke scheut water aan de kook. Laat met het deksel op de pan ca. 20 min. stoven.
- Voeg na 10 min. de helft van de krenten toe.
Gehakt
- Meng het gehakt met de helft van de krenten, de helft van de dille en de gehaktkruiden. Rol er kleine balletjes van.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin op matig hoog vuur de balletjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
Afwerking.
- Verdeel de kool over de borden. Schep er wat gehaktballetjes en aardappelen naast.
- Bestrooi de aardappelen met de rest van de dille.