Rode bietensoep met schuim van citroengras

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Rode bietensoep met schuim van citroengras


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Groentebouillon, blokje (L) 1
Koriander (stengel) 4
Citroengras (stengel) 1
rode ui, in fijne ringen (st) 1
Rode biet, vacuüm verpakt en voorgekookt, in blokjes (g) 500
Bloemige aardappelen, in blokjes (g) 300
Room (ml) 200
Sesamolie (thl) 2
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Laat de rode biet uitlekken. Vang 2 el van de bietensap op voor de emulsie van citroengras.
  • Haal de enkele blaadjes ter garnering van de koriander.

Soep

  • Breng de groentebouillon aan de kook met de aardappelen, de rode biet, de koriander.
  • Laat een 20 min. zachtjes koken.
  • Mix de soep. Kruid af met peper en zout.

Schuim van citroengras

  • Snij de stengel citroengras overlangs door. Kneus de stengel om de smaken vrij te maken..
  • Breng de room aan de kook met het citroengras. Zet van het vuur.
  • Laat 5 min. trekken. Verwijder het citroengras.
  • Meng de gearomatiseerde room met 2 el bietensap, 2 thl sesamolie en een snuifje zout. Mix schuimig.

Afwerking

  • Schep de soep uit.
  • Lepel er wat emulsie van citroengras over.
  • Werk af met wat fijn gesneden rode ui en koriander.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020