Rode bietenpuree met spekjes en chipolata-appelspiesje

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Rode bietenpuree met spekjes en chipolata-appelspiesje


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Chipolataworst (st) 1
Bloemige aardappel (g) 500
Rode bieten, in kleine blokjes (voorgekookt) (g) 300
Appel, geschild (type Jonagold) (st) 1
Ei (st) 1
Lente-ui, in ringetjes (st) 2
Tuinkers (bakje) 1/3
Boter  
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Spekjes

  • Bak de spekjes in wat boter.
  • Schep uit de pan. Meng ze onder de puree.

Appel

  • Snij de appel in 4 stukken. 2 kwartjes worden versneden tot grotere blokken appel voor de chipolata-appelspiesjes. De andere helft wordt in kleine stukjes gesneden.
  • Bak de appelblokjes in wat boter gaar.
  • De andere stukjes eveneens stoven in wat boter. Meng ze daarna mee onder de puree.

Rode bieten-puree

  • Kook de aardappelen gaar. Giet af.
  • Maak er een puree van samen met het ei en een klontje boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Warm de rode bietjes op. Laat uitlekken en meng ze dan, samen met de appelstukjes en de spekjes, onder de puree. Kruid nog af met peper en zout.

Chipolata-appelspiesje

  • Bak de chipolata in de pan van de spekjes gaar. Laat even afkoelen.
  • Snij de chipolata in stukjes van ca. 3 cm.
  • Rijg de worstjes afwisselend met de blokjes appel op een spiesje.
  • Leg terug in de pan om op te warmen.

Afwerking

  • Strooi de lente-uitjes als laatste over de puree. Garneer met de waterkers.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020