Rode bietenpuree met spekjes en chipolata-appelspiesje
Description
2
Ingredients
Chipolataworst (st) | 1 |
Bloemige aardappel (g) | 500 |
Rode bieten, in kleine blokjes (voorgekookt) (g) | 300 |
Appel, geschild (type Jonagold) (st) | 1 |
Ei (st) | 1 |
Lente-ui, in ringetjes (st) | 2 |
Tuinkers (bakje) | 1/3 |
Boter | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Spekjes
- Bak de spekjes in wat boter.
- Schep uit de pan. Meng ze onder de puree.
Appel
- Snij de appel in 4 stukken. 2 kwartjes worden versneden tot grotere blokken appel voor de chipolata-appelspiesjes. De andere helft wordt in kleine stukjes gesneden.
- Bak de appelblokjes in wat boter gaar.
- De andere stukjes eveneens stoven in wat boter. Meng ze daarna mee onder de puree.
Rode bieten-puree
- Kook de aardappelen gaar. Giet af.
- Maak er een puree van samen met het ei en een klontje boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Warm de rode bietjes op. Laat uitlekken en meng ze dan, samen met de appelstukjes en de spekjes, onder de puree. Kruid nog af met peper en zout.
Chipolata-appelspiesje
- Bak de chipolata in de pan van de spekjes gaar. Laat even afkoelen.
- Snij de chipolata in stukjes van ca. 3 cm.
- Rijg de worstjes afwisselend met de blokjes appel op een spiesje.
- Leg terug in de pan om op te warmen.
Afwerking
- Strooi de lente-uitjes als laatste over de puree. Garneer met de waterkers.