Risotto met spinazie en brie
Description
2
De risotto wordt niet met de traditionele Parmezaan afgewerkt, maar met een andere smakelijke kas: brie.
Serveer al dan niet met nog een stukje vlees naar keuze.
Scale
Ingredients
Spinazie, vers (g) | 400 |
Oesterzwammen, in de lengte in stukken gescheurd (g) | 125 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Brie, in kleine stukjes (g) | 75 |
Risottorijst (g) | 125 |
Kippenbouillon, van blokje (ml) | 250 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm 250 ml water. Los hierin 1/2 bouillonblokje op.
Risotto
- Stoof de ui in een goede scheut olie aan.
- Voeg de risottorijst toe. Roer goed om zodat alle rijstkorrels een laagje olie hebben. Laat ze 2 min. glazig worden.
- Blus met de warme bouillon.
- Laat de rijst op een laag vuur rustig garen voor 20 min.
Groenten
- Fruit op een zacht vuur de knoflook in olijfolie aan. Laat de look niet kleuren.
- Doe er de oesterzwammen bij. Bak een 3-tal minuten.
- Voeg dan de spinazie toe en laat deze slinken.
- Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Roer de brie onder de risotto. Laat de brie smelten. Roer regelmatig om.
- Schep de groenten, zonder het kookvocht, door de risotto.
- Kruid nogmaals af met peper en zout.
A