Risotto met spinazie en brie

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Risotto met spinazie en brie


  • Author: Annelies

Description

2

De risotto wordt niet met de traditionele Parmezaan afgewerkt, maar met een andere smakelijke kas: brie.

Serveer al dan niet met nog een stukje vlees naar keuze.


Scale

Ingredients

Spinazie, vers (g) 400
Oesterzwammen, in de lengte in stukken gescheurd (g) 125
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Brie, in kleine stukjes (g) 75
Risottorijst (g) 125
Kippenbouillon, van blokje (ml) 250
Olijfolie
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm 250 ml water. Los hierin 1/2 bouillonblokje op.

Risotto

  •  Stoof de ui in een goede scheut olie aan.
  • Voeg de risottorijst toe. Roer goed om zodat alle rijstkorrels een laagje olie hebben. Laat ze 2 min. glazig worden.
  • Blus met de warme bouillon.
  •  Laat de rijst op een laag vuur rustig garen voor 20 min.

Groenten

  • Fruit op een zacht vuur de knoflook in olijfolie aan. Laat de look niet kleuren.
  • Doe er de oesterzwammen bij. Bak een 3-tal minuten.
  • Voeg dan de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Roer de brie onder de risotto. Laat de brie smelten. Roer regelmatig om.
  • Schep de groenten, zonder het kookvocht, door de risotto.
  • Kruid nogmaals af met peper en zout.

 

A

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27 maart 2020