Risotto met prei, champignons en gamba’s
Description
2
Scale
Ingredients
Ui, fijngesneden (st) | 1 |
Knoflook, fijngewreven (t) | 1 |
Risotto (g) | 150 |
Preiwit, in ringen gesneden (st) | 2 |
Witte wijn (ml) | 50 |
Gemengde paddenstoelen, de grote wat kleiner snijden (g) | 250 |
Gamba’s, ontdooid, gepeld en schoongemaakt (st) | 8 |
Parmezaan, geraspt (g) | 50 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 1 |
Truffelolie (thl) | 1/2 |
Kippenbouillon (blokje) (ml) | 300 |
Roomboter (el) | 1 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Risotto
- Breng 300 ml water aan de kook. Los het bouillonblokje hier in op.
- Fruit de ui in de olie aan. Voeg de knoflook toe. Laat even mee stoven. Doe vervolgens de rijst er bij. Roer alles goed en bak tot de rijst glazig is.
- Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol uitdampen.
- Voeg ca. 250 ml bouillon toe. Laat de rijst zonder deksel ca. 20 min. zachtjes koken (duur volgens receptuur). Voeg als het vocht tijdens het koken volledig is opgenomen wat bouillon bij. Risotto moet vochtig blijven.
Prei en champignons
- Stoof de prei in wat olijfolie gaar.
- Bak de champignons op een hoog vuur in olijfolie goudbruin.
Gamba’s
- Kruid de gamba’s. Verwarm wat olijfollie in een pan en bak de gamba’s 3 à 4 min. op een hoog vuur.
Afwerking
- Roer de prei, de roomboter, de truffelolie en de Parmezaan door de risotto.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de risotto uit. Drapeer de champignons over de risotto en leg er vervolgens de gamba’s bij. Garneer met peterselie.