Risotto met knolselderij, wortel, salie en kipfilet
Description
2
Ingredients
Knolselder, in kleine blokjes (g) | 200 |
Wortelen, in schuine stukjes van 1 cm (g) | 150 |
Erwten, diepvries of vers (g) | 75 |
Salieblaadjes (g) | 7 |
Citroen, met schil in vier (st) | 1/2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Risotto (g) | 125 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Groentebouillon van tablet (ml) | 300 |
Gemalen kaas (g) | 25 |
Kipfilets (st) | 2 |
Braadvelletjes kip knoflook (Maggi) (st) | 2 |
Olie | |
Roomboter (el) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Risotto
- Verhit wat olie in een pan met dikke bodem. Stoof de ui, de knoflook en een 3-tal salieblaadjes aan.
- Voeg de rijst toe. Bak de rijst mee tot de korrels glazig zijn. Overgiet met 250 ml bouillon. Breng aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat de risotto rustig 20 min. garen. Als de risotto nog niet gaar is, maar alle bouillon is geabsorbeerd, voeg dan nog wat van de bouillon toe.
Groenten
- Doe de selder, de wortel en de citroen in een ruime pan. Voeg zoveel water toe dat de groenten net onder staan. Bind – op 4 mooie blaadjes na – de rest van de salie samen met een keukentouw. Doe het boeket bij de groenten. Voeg ook nog een snufje zout toe.
- Kook de groenten beetgaar in ca. 15 min. Voeg de laatste 3 min. de diepvrieserwtjes toe. Gebruik je verse erwten, dan voeg je ze al vanaf het begin toe.
- Giet de groenten af. Verwijder de citroen en de salie.
- Schep de groenten met de boter en de kaas door de risotto. Kruid af met peper en zout. Laat nog even van het vuur rusten.
Kipfilets
- Verwarm een grote koekenpan met anti-baklaag gedurende 2 min. zonder vetstof. Gebruik hiervoor een laag vuur of middelste stand bij inductie.
- Vouw het gekruide bakpapier open en leg de hele kipfilet op de gekruide kant op een helft van het papier. Vouw de andere helft van het papier over de kipfilet en druk stevig aan. Bak de kipfilet ca. 8 min. per kant (afhankelijk van de dekte van de filet).
- Neem de kipfilet uit de pan. Snij in mooie schuine plakjes
Salie
- Verhit wat olie in een koekenpan en ’frituur’ de 4 mooie salieblaadjes tot ze lekker knapperig zijn.
Afwerking
- Schep de risotto in een verwarmd bord. Leg er de kippenreepjes bij. Garneer met de gefrituurde salie.
Notes
- Als de kruiden op het bakpapier bruin worden, verlaag het vuur.