Puree van rode bieten en waterkers, gebakken zalm met frisse dressing

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Puree van rode bieten en waterkers, gebakken zalm met frisse dressing


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Zalmfilet, liefst met vel (125 g/pp – st) 2
Bloemige aardappelen (g) 500
Waterkers (zakje) 1
Rode bieten, voorgekookt, in kleine blokjes gesneden (g) 340
Rode ui, fijngesnipperd (st) ½
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Zure room (ml) 200
Graanmosterd (el) 1
Honing (el) ½
Dille, fijngesneden (el) 2
Roomboter  
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Dressing

  • Meng de helft van de zure room met 1/2 el graanmosterd en 1/2 el honing.
  • Meng de dille eronder.
  • Kruid af met peper en zout.
  • De saus wordt op kamertemperatuur geserveerd.

Groenten

  • Stoof de fijngesnipperde ui en de knoflook in een roomboter op een zacht vuur glazig.
  • Voeg de blokjes rode biet toe.
  • Meng goed en laat mee opwarmen.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Hou enkele plukjes waterkers apart voor de garnering. Snij de rest grof.

Aardappelpuree

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog. Maak een grove puree met de rest van de zure room en 1/2 el graanmosterd.
  • Schep er de grof gesneden waterkers en de rode bietenmengeling onder.
  • Het stoofvocht en de zure room zouden voldoende moeten zijn om de puree voldoende te bevochtigen. Is dit niet het geval voeg een klontje boter of melk toe.
  • Kruid af met peper en zout.

Zalmmoten

  • Kruid de zalmmoten met peper en zout.
  • Bak de zalmmoot eerst aan de velkant in olijfolie (4 min). Draai om en bak nog deze zijde nog gedurende 3 min (afhankelijk van de dikte van de zalmmoot). Zalm mag je niet droogbakken.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 april 2020