Puree van rode bieten en waterkers, gebakken zalm met frisse dressing
Description
2
Scale
Ingredients
Zalmfilet, liefst met vel (125 g/pp – st) | 2 |
Bloemige aardappelen (g) | 500 |
Waterkers (zakje) | 1 |
Rode bieten, voorgekookt, in kleine blokjes gesneden (g) | 340 |
Rode ui, fijngesnipperd (st) | ½ |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Zure room (ml) | 200 |
Graanmosterd (el) | 1 |
Honing (el) | ½ |
Dille, fijngesneden (el) | 2 |
Roomboter | |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Dressing
- Meng de helft van de zure room met 1/2 el graanmosterd en 1/2 el honing.
- Meng de dille eronder.
- Kruid af met peper en zout.
- De saus wordt op kamertemperatuur geserveerd.
Groenten
- Stoof de fijngesnipperde ui en de knoflook in een roomboter op een zacht vuur glazig.
- Voeg de blokjes rode biet toe.
- Meng goed en laat mee opwarmen.
- Kruid af met peper en zout.
- Hou enkele plukjes waterkers apart voor de garnering. Snij de rest grof.
Aardappelpuree
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog. Maak een grove puree met de rest van de zure room en 1/2 el graanmosterd.
- Schep er de grof gesneden waterkers en de rode bietenmengeling onder.
- Het stoofvocht en de zure room zouden voldoende moeten zijn om de puree voldoende te bevochtigen. Is dit niet het geval voeg een klontje boter of melk toe.
- Kruid af met peper en zout.
Zalmmoten
- Kruid de zalmmoten met peper en zout.
- Bak de zalmmoot eerst aan de velkant in olijfolie (4 min). Draai om en bak nog deze zijde nog gedurende 3 min (afhankelijk van de dikte van de zalmmoot). Zalm mag je niet droogbakken.