Puree van aardappelen, zoete aardappelen en prei met varkensworst

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Puree van aardappelen, zoete aardappelen en prei met varkensworst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Bloemige aardappelen (g) 250
Zoete aardappel (g) 250
Prei, in ringen (st) 3
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Gerookte spekblokjes (g) 50
Varkensworst(st) 2
Zoetzure uitjes  of Belgische pickles (facultatief)  
Boter  
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Laat de worsten op kamertemperatuur komen.

Puree

  • Snij de zoete aardappelen in wat grotere stukken dan de aardappel. De zoete aardappel is sneller gaar, maar zo zorg je dat de beide groenten gelijk gaar zijn.
  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Maak een grove puree met toevoeging van wat boter.

Prei

  • Hou eventueel wat zeer fijn gesneden prei apart voor de garnering.
  • Stoof de prei op een laag vuur in boter gaar.
  • Kruid met peper en zout.

Spekjes en ui

  • Bak de gerookte spekblokjes  op een laag vuur gedurende een 3-tal minuten.
  • Als er voldoende vet vrij gekomen is, voeg dan de gesnipperde uit toe.
  • Fruit alles gaar op een laag vuur.

Worsten

  • Bak de worsten in wat boter aan alle kanten aan.
  • Laat rustig verder garen. Draai af en toe om.

Afwerking

  • Schep de spekjes met de gestoofde uien en de prei onder de puree.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Garneer eventueel met wat fijne gesneden, rauwe preiringen.
  • Geef er naar wens zoetzure uitjes of Belgische pickles bij.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

24 maart 2020