Puree van aardappelen, zoete aardappelen en prei met varkensworst
Description
2
Scale
Ingredients
Bloemige aardappelen (g) | 250 |
Zoete aardappel (g) | 250 |
Prei, in ringen (st) | 3 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Gerookte spekblokjes (g) | 50 |
Varkensworst(st) | 2 |
Zoetzure uitjes of Belgische pickles (facultatief) | |
Boter | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Laat de worsten op kamertemperatuur komen.
Puree
- Snij de zoete aardappelen in wat grotere stukken dan de aardappel. De zoete aardappel is sneller gaar, maar zo zorg je dat de beide groenten gelijk gaar zijn.
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Maak een grove puree met toevoeging van wat boter.
Prei
- Hou eventueel wat zeer fijn gesneden prei apart voor de garnering.
- Stoof de prei op een laag vuur in boter gaar.
- Kruid met peper en zout.
Spekjes en ui
- Bak de gerookte spekblokjes op een laag vuur gedurende een 3-tal minuten.
- Als er voldoende vet vrij gekomen is, voeg dan de gesnipperde uit toe.
- Fruit alles gaar op een laag vuur.
Worsten
- Bak de worsten in wat boter aan alle kanten aan.
- Laat rustig verder garen. Draai af en toe om.
Afwerking
- Schep de spekjes met de gestoofde uien en de prei onder de puree.
- Kruid af met peper en zout.
- Garneer eventueel met wat fijne gesneden, rauwe preiringen.
- Geef er naar wens zoetzure uitjes of Belgische pickles bij.