Provençaalse vis in papillot met tagliatelle
Description
2
Scale
Ingredients
Filet van stevige witvis (125 g/pp – st) | 2 |
Champignons, in schijfjes (g) | 150 |
Tomaten, in 8 stukken, ontpit (st) | 3 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Tagliatelle (g) | 125 |
Ei, losgeklopt (st) | 1 |
Room (ml) | 100 |
Olijfolie | |
Tijm | |
Rozemarijn | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Papillot
- Stoof de sjalot en de look even aan in wat olijfolie.
- Neem 2 stukken aluminiumfolie.
- Verdeel er wat olijfolie over
- Kruid de vis met peper en zout. Leg de vis in het midden van het vel.
- Verdeel er de champignons, de licht gestoofde sjalotjes en look, en de tomaten over.
- Kruid af met peper en zout, wat tijm en rozemarijn.
- Sluit de folie. Zorg dat alles goed afgesloten is zodat het vocht en de aroma’s in de papillot blijven.
- Laat garen in ca. 25 min. in de voorverwarmde oven.
Tagliatelle
- Kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten water.
- Giet af. Hou wat kookvocht bij.
- Klop in een kom het ei met de room los. Voeg enkele eetlepels kookvocht toe.
- Meng de tagliatelle onder de saus.