Provençaalse vis in papillot met tagliatelle

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Provençaalse vis in papillot met tagliatelle


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Filet van stevige witvis (125 g/pp – st) 2
Champignons, in schijfjes (g) 150
Tomaten, in 8 stukken, ontpit (st) 3
Sjalot, fijngesnipperd (st) 2
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Tagliatelle (g) 125
Ei, losgeklopt (st) 1
Room (ml) 100
Olijfolie
Tijm
Rozemarijn
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Papillot

  • Stoof de sjalot en de look even aan in wat olijfolie.
  • Neem 2 stukken aluminiumfolie.
  • Verdeel er wat olijfolie over
  • Kruid de vis met peper en zout. Leg de vis in het midden van het vel.
  • Verdeel er de champignons, de licht gestoofde sjalotjes en look, en de tomaten over.
  • Kruid af met peper en zout, wat tijm en rozemarijn.
  • Sluit de folie. Zorg dat alles goed afgesloten is zodat het vocht en de aroma’s in de papillot blijven.
  • Laat garen in ca. 25 min. in de voorverwarmde oven.

Tagliatelle

  •  Kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten water.
  • Giet af. Hou wat kookvocht bij.
  • Klop in een kom het ei met de room los. Voeg enkele eetlepels kookvocht toe.
  • Meng de tagliatelle onder de saus.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

12 april 2020