Provençaalse pasta met gehaktballetjes
Description
2
Ingredients
Aubergine, in blokjes (st) | 1/2 |
Courgette, in blokjes (st) | 1 |
Paprika, in blokjes (st) | 1 |
Ui, fijngesneden (st) | 1 |
Knoflook, geplet (t) | 1 |
Tomaten, in blokjes (st) | 2 |
Oregano (thl) | 1 |
Tijm (thl) | 1 |
Rundergehakt of gemengd (g) | 250 |
Platte kaas (g) | 100 |
Tomatenblokjes (blik, g) | 200 |
Pasta (g) | 150 |
Basilicum | |
Paprikapoeder (thl) | 1 |
Olijfolie | |
Peper, zout | |
Suiker |
Instructions
Gehaktballetjes
- Kneed het rundergehakt met de platte kaas door elkaar. Kruid met de paprikapoeder, zout en peper naar smaak. Maak er kleine gehaktballetjes van.
- Bak de balletjes aan alle kanten in olie goudbruin in ongeveer 6 à 8 min. Haal ze uit de pan.
Groenten
- Bak in dezelfde pan (voeg eventueel wat olie toe) de aubergine, de courgette, de paprika, de ui en de knoflook een 4-tal minuten aan.
- Voeg de tomaat toe en laat 2 min. ‘smelten’. Voeg dan de tomatenblokjes uit blik, samen met 100 ml water, de oregano en de tijm toe. Breng aan de kook. Laat een 8-10 min. zachtjes koken zonder deksel.
- Breng op smaak met peper, zout en suiker (om de bitterheid van de tomaat weg te halen).
Pasta
- Kook de pasta volgens receptuur.
Afwerking
- Verwarm de gehaktballetjes mee in de groentesaus.
- Hak als laatste de basilicum fijn en roer door de saus.
- Serveer de pasta met de saus.
Notes