Provençaalse pasta met gehaktballetjes

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Provençaalse pasta met gehaktballetjes


  • Author: denharry

Description

2


Ingredients

Aubergine, in blokjes (st) 1/2
Courgette, in blokjes (st) 1
Paprika, in blokjes (st) 1
Ui, fijngesneden (st) 1
Knoflook, geplet (t) 1
Tomaten, in blokjes (st) 2
Oregano (thl) 1
Tijm (thl) 1
Rundergehakt of gemengd (g) 250
Platte kaas (g) 100
Tomatenblokjes (blik, g) 200
Pasta (g) 150
Basilicum  
Paprikapoeder (thl) 1
Olijfolie  
Peper, zout  
Suiker

Instructions

Gehaktballetjes

  • Kneed het rundergehakt met de platte kaas door elkaar. Kruid met de paprikapoeder, zout en peper naar smaak. Maak er kleine gehaktballetjes van.
  • Bak de balletjes aan alle kanten in olie goudbruin in ongeveer 6 à 8 min. Haal ze uit de pan.

Groenten

  • Bak in dezelfde pan (voeg eventueel wat olie toe) de aubergine, de courgette, de paprika, de ui en de  knoflook een 4-tal minuten aan.
  • Voeg de tomaat toe en laat 2 min. ‘smelten’. Voeg dan de tomatenblokjes uit blik, samen met 100 ml water, de oregano en de tijm toe. Breng aan de kook. Laat een 8-10 min. zachtjes koken zonder deksel.
  • Breng op smaak met peper, zout en suiker (om de bitterheid van de tomaat weg te halen).

Pasta

  • Kook de pasta volgens receptuur.

Afwerking

  • Verwarm de gehaktballetjes mee in de groentesaus.
  • Hak als laatste de basilicum fijn en roer door de saus.
  • Serveer de pasta met de saus.

 

Notes

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

2 maart 2020