Preisoep met brie
Description
4
Scale
Ingredients
Brie, in blokjes (g) | 150 |
Kippenbouillon (L) | 1 |
Bloemige aardappel, in blokjes | 2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Ui, fijngesneden (st) | 1 |
Prei, in ringen (st) | 500 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
- Fruit de ui glazig in wat boter.
- Voeg de prei ende aardappels toe. Laat het geheel kort stoven.
- Voeg de kippenbouillon bij de groenten. Breng aan de kook. Laat 15 min. goed doorkoken.
- Doe de brie er bij. Laat deze 5 min. rustig smelten.
- Mix de soep.
- Kruid af met peper en zout. Voeg indien nodig wat extra bouillon of melk toe als de soep te dik is..
Notes
Variaties
- Serveer met krokant gebakken spek.
- Vervang 200 ml water door 200 ml witte wijn.
- Bind de soep met eigeel aangelengd met 100 ml kookroom.